top icon
Επικαιρότητα

H Mercedes-AMG Project One των 2,3 εκ. ευρώ

Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί το πολυσυζητημένο γερμανικό hypercar των 2,3 εκ. ευρώ που θα κοσμείται από τα σήματα της Mercedes-AMG.

Όπως ανακοίνωσε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, τα πρωτότυπα μοντέλα της νέας υπερ-κατασκευής της γερμανικής εταιρείας, η οποία είναι γνωστή με την κωδική ονομασία Project One, βρίσκονται ήδη στο στάδιο της εξέλιξης στις εγκαταστάσεις της αγωνιστικής ομάδας που είναι υπεύθυνη για τα μονοθέσια με τα οποία η Mercedes μετέχει στο Π.Π. της Formula 1.

H υβριδική καρδιά του αυτοκινήτου θα αποδίδει σύμφωνα με τον Γερμανό, συνδυαστική ισχύ άνω των 1.000 ίππων, τιμή που θα καθιστά Project One άμεσα ανταγωνιστικό με το επίσης… εξωφρενικό Valkyrie που αυτή την περίοδο εξελίσσουν από κοινού οι Red Bull και Aston Martin.

Ενδεικτική, αναφορικά με τον χαρακτήρα της κατασκευής, είναι και η πρόσφατη δήλωση του CEO της Mercedes, Dieter Zetsche:

«Στόχος μας είναι τo Project One να είναι το πρώτο street-legal αυτοκίνητο που θα κινείται από κινητήρα της F1».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αλλά και με δηλώσεις του Tobias Moers, ο 1.600άρης κινητήρας βενζίνης του Project One προέρχεται από την Mercedes W07 και θα μπορεί να περιστρέφεται έως και τις 11.000 σ.α.λ. Σε ότι αφορά στη μετάδοση, η γερμανική εταιρεία αναμένεται να επιστρατεύσει τις υπηρεσίες ενός αυτοματοποιημένου κιβωτίου και όχι ενός «διπλόσδισκου», για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με την αντοχή του στα υψηλά φορτία.

Επίσης, η Mercedes-AMG αναμένεται να εφοδιάσει το νέο της υπερ-αυτοκίνητο με τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας MGU-K και MGU-H που χρησιμοποιούνται στην F1, με το πρώτο να μετατρέπει τη μηχανική και θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική και το δεύτερο να κάνει χρήση της θερμότητας στην εξαγωγή προκειμένου να δημιουργηθεί επιπλέον… ρεύμα.

Από εκεί και πέρα, το «παρών» θα δίνουν 2+2 ηλεκτροκινητήρες. Το πρώτο ζευγάρι θα μεταφέρει ικανές ποσότητες ισχύος στους εμπρός τροχούς της κατασκευής. Το σύστημα αυτό θα είναι παρόμοιο με εκείνο που γνωρίσαμε στην SLS AMG Electric Drive φέροντας την ονομασία AMG Torque Dynamics. Από εκεί και πέρα, ένας ακόμα ηλεκτροκινητήρας θα βρίσκεται εγκατεστημένος «μαζί» με τον στροφαλοφόρο και ο τέταρτος «πλησίον» των υπερτροφοδοτών του V6 κινητήρα.

Το νέο hypercar των Γερμανών, το οποίο θα ζυγίζει μόλις 1.300 κιλά διαθέτοντας «ηλεκτρική αυτονομία» της τάξης των 30 χλμ., θα είναι έτοιμο για διάθεση στους μόλις 275 τυχερούς ιδιοκτήτες του από τα μέσα του 2018 και εξής. Η τιμή του δε, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της AMG, θα φτάνει… ανά τεμάχιο τα 2,3 εκ. ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ