top icon
Κόσμος

H Nissan πουλά τα μερίδιο που κατείχε στην Daimler

Με μία αναμενόμενη κίνηση, η Nissan ανακοίνωσε ότι πουλά το σύνολο των μετοχών που κατείχε στη Daimler, ακολουθώντας κατά πόδας τα χνάρια της Renault.

H Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πουλήσει το σύνολο των μετοχών της Daimler που κατείχε μέχρι σήμερα – και πιο συγκεκριμένα 16.448.378 μετοχές έναντι 69,85€ για κάθε μια.

Θυμίζουμε ότι σε ανάλογη κίνηση προέβη τον Μάρτιο και η Renault, με την οποία η Nissan συνεχίζει να συνεργάζεται, μαζί με την Mitsubishi, στα πλαίσια της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Θυμίζουμε ότι η Nissan κατείχε μέχρι τώρα το 1,54% των μετοχών της γερμανικής Daimler.

«Τα έσοδα από την πώληση [των μετοχών] θα επιτρέψουν στη Nissan να ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματική της ανταγωνιστικότητα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας κατασκευαστής στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Από την πώληση των μετοχών της η Nissan προσδοκά να αντλήσει κεφάλαια ύψους 1,149 δις ευρώ.

Την διαδικασία πώλησης έχουν αναλάβει οι Bank of America και Societe Generale.

Στα πλαίσια των ίδιων δηλώσεων, η Nissan αναφέρει ότι η «η βιομηχανική συνεργασία μεταξύ της Nissan και της Daimler παραμένει αμετάβλητη και δεν επηρεάζεται από την πώληση των μετοχών καθώς οι δύο ομάδες συνεχίζουν να συνεργάζονται σε διάφορους τομείς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ