top icon
Επικαιρότητα

H Opel ανανεώνει το Crossland

Το μικρό SUV μοντέλο της Opel ανανεώνεται αποκτώντας σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο Mokka, ενώ συγχρόνως «αποκηρύσσει» από την ονομασία του το γράμμα «Χ».

Η Opel έρχεται σήμερα να ενδυναμώσει έτι περαιτέρω την παρουσία της στην κατηγορία των συμπαγών SUV μοντέλων ανανεώνοντας το Crossland – που πλέον έχει αποτάξει από την ονομασία του συνοδευτικό γράμμα «X» ενσωματώνοντας εν πολλοίς πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του μεγαλύτερου και εντελώς νέου Mokka.

Opel Crossland

Αισθητικά, το χαρακτηριτικό Opel Vizor του ανανεωμένου Crossland αγκαλιάζει ως ενιαίο στοιχείο όλο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου επιμηκύνοντας το πλάτος με λιγότερα στοιχεία στο προσωπείο του. Το έμβλημα του κεραυνού της Opel κυριαρχεί στο κέντρο. φιλοδοξώντας, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες τεχνολογίες.

Opel Crossland

Στο πίσω τμήμα, νέα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα αναδεικνύουν το κλασικό μοτίβο «φτερού» της Opel, ενώ η πολύ γυαλιστερή μαύρη πίσω πόρτα (που διατίθεται σε συνδυασμό με τη μαύρη οροφή) ενισχύει την αίσθηση πλάτους. Νέες είναι και οι εμπρός και πίσω ποδιές (βαμμένες ασημί στη έκδοση Ultimate), τα εμπρός φώτα ομίχλης LED (με χρωμιωμένο διάκοσμο στα Ultimate και Elegance), ένα χρωμιωμένο διακοσμητικό θυρών στην έκδοση Ultimate, καθώς και η νέα γκάμα ζαντών αλουμινίου 16 και 17 ιντσών.

Opel Crossland

Για τους λάτρεις του σπορ στυλ, το ανανεωμένο Crossland είναι διαθέσιμο στην έκδοση GS Line περιλαμβάνοντας μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, μαύρη οροφή, κόκκινη «υπογραφή» στα φώτα ημέρας, εργονομικά καθίσματα AGR για τον οδηγό και το συνοδηγό (πιστοποιημένα από τον φορέα Aktion Gesunder Rücken e.V.), πίσω φωτιστικά σώματα LED και ράγες οροφής.

Opel Crossland

Για την περίσταση, οι μηχανικοί της Opel στο Rüsselsheim εγκατέστησαν στο ανανεωμένο Crossland νέα ελατήρια και αμορτισέρ – η ανάρτηση εξακολουθεί να αποτελείται από μια διάταξη με γόνατα McPherson εμπρός και ημιάκαμπο πίσω άξονα. Από εκεί και πέρα, η Opel ανακοινώνει ότι το «μικρό» SUV μοντέλο της διαθέτει έναν νέο, ενδιάμεσο άξονα κολώνας τιμονιού που βελτιώνει την ακρίβεια και την αίσθηση στην ευθεία.

Opel Crossland

Από τις αρχές του 2021, το ανανεωμένο Crossland θα διατίθεται με το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης IntelliGrip, το οποίο περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά προγράμματα: το Normal, στο οποίο το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της ευστάθειας και πρόσφυσης διαθέτει μία ρύθμιση για κίνηση στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο ή στο επαρχιακό δίκτυο, το Snow, το οποίο εξασφαλίζει τη βέλτιστη δυνατή πρόσφυση στον πάγο και στο χιόνι με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα, το Mud, το οποίο επιτρέπει περισσότερη ολίσθηση των τροχών. έως τα 80 χλμ./ώρα, το Sand, το οποίο επιτρέπει την περιορισμένη ταυτόχρονη ολίσθηση των δύο κινητήριων τροχών, για να μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί και να μην βυθιστεί στην άμμο και το ESP Off έως τα 50 χλμ./ώρα.

Opel Crossland

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,2 λίτρων με απόδοση 83 ίππων καθώς και έναν με ίδια χωρητικότητα και απόδοση 110 ή 130 ίππων, χάρη στην αρωγή υπερτροφοδότη. Στο στρατόπεδο της πετρελαιοκίνησης ανακοινώνει δύο διαθέσιμες εκδόσεις, αμφότερες στα 1,5 λίτρα, με απόδοση 110 και 120 ίππους – η πρώτη με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και η δεύτερη με αυτόματο «6άρι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ