top icon
Επικαιρότητα

H Porsche προετοιμάζεται με την «935» για το φετινό Pikes Peak International Hill Climb

Η αντίστροφη μέτρηση για το γερμανικό εργοστάσιο έχει ήδη αρχίσει καθώς η νέα Porsche 935 ολοκληρώνει τις πρώτες δοκιμές της εν όψει της συμμετοχής της στην 98η διοργάνωση του Pikes Peak International Hill Climb – της πιο διάσημης ανάβασης του πλανήτη που θα διεξαχθεί φέτος στις 30 Αυγούστου.

Από τις δοκιμές στην πίστα, η γερμανική εταιρεία έχει πλέον «μετακομίσει» στο βουνό, με τον Jeff Zwart και το «όπλο» του, τη νέα Porsche 935, να πραγματοποιούν τις πρώτες δοκιμές τους εν όψει της διάσημης ανάβασης του Pikes Peak των 12,42 μιλίων που θα ολοκληρωθεί και φέτος σε υψόμετρο 14.115 ποδιών στις 30 Αυγούστου.

«Το ενδιαφέρον στοιχείο στην προετοιμασία για το Pikes Peak είναι ότι οι δοκιμές γίνονται σε τρίτα τμήματα – το κάτω, το μεσαίο και το πάνω. Η μόνη στιγμή που θα μπορέσουμε να συνθέσουμε και τα τρία αυτά τμήματα θα είναι η ημέρα του αγώνα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Zeff Zwart.

Porsche 935

Σύμφωνα με τον αμερικανό κινηματογραφιστή, φωτογράφο και οδηγό αγώνων, ο οποίος έχει αποσπάσει 8 διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες στο Pikes Peak International Hill Climb τα τελευταία 15 χρόνια, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ανάβασης «ποικίλλουν πολύ, οπότε η απόδοση των ελαστικών ή του κινητήρα μπορεί να διαφέρει ριζικά από το ένα σημείο στο άλλο, ενώ το υψόμετρο παίζει επίσης το ρόλο του επηρεάζοντας τον διαθέσιμο αέρα ακόμα και για τους ίδιους τους οδηγούς.»

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σε σχέση με την πολεμική μηχανή με την οποία θα συμμετάσχει στο φετινό Pikes Peak, ο Zeff Zwart δηλώνει:

«Είμαι της παλιάς σχολής – χωρίς ABS, χωρίς traction control, χωρίς καμία από τις σύγχρονες τεχνολογίες τις οποίες διαθέτοουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σήμερα. Οπότε για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αξιοποιήσω αυτά τα πράγματα προς όφελός μου, παρά να βασίζομαι σε αυτά προκειμένου να έχω καλύτερη πρόσφυση ή δύναμη πέδησης.»

Porsche 935

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Jeff Zwart έλαβε μέρος στο Pikes Peak, όμως αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά του ως ο άνθρωπος-κλειδί της Porsche Motorsport στην κατηγορία GT4 Clubsport.

Αναφερόμενος στη νέα Porsche 935 (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Jeff Zwart σημειώνει:

«Είναι το πιο άνετο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει ποτέ. Είναι ήδη τόσο ουδέτερο. Οι μηχανικοί μου βρήκαν μια φανταστική ισορροπία στο set-up. Ο συνδυασμός turbo κιητήρα και αγωνιστικού αμαξώματος είναι υπέροχος. Τώρα πρέπει εγώ να ανακαλύψω τα όρια.»

Στην κατηγορία Time Attack, στην οποία έχει συμμετάσχει η «935» των 700 ίππων, το «παρών» θα δώσουν επίσης δύο 911 GT2 RS Clubsport – το ένα θα έχει πίσω από το πηδάλιό του τον David Donohue, γιο του πρωταθλητή Mark Donohue και το άλλο τον David Donner .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ