top icon
Επικαιρότητα

H Renault θα παράγει μοντέλα της Mitsubishi από το 2023

Δύο μοντέλα της Mitsubishi που θα έχουν παραχθεί από τη Renault, θα προσφέρονται σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, αρχής γενομένης από το 2023.

Η συνεργασία στους κόλπους της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi σύντομα θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, καθώς από το 2023, η Renault αναμένεται να κατασκευάσει δύο μοντέλα της Mitsubishi, που προορίζονται για επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω κοινής ανακοίνωσης των Groupe Renault και Mitsubishi Motors Corporation.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα λοιπόν, από το 2023 η Mitsubishi θα προσφέρει στην Ευρώπη δύο “αδελφά μοντέλα” που θα παράγονται σε εργοστάσια της Renault, θα βασίζονται σε κοινές πλατφόρμες αλλά θα διαφοροποιούνται με βάση το DNA της Mitsubishi ως μάρκας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ανάμιξη του νέου Mitsubishi Eclipse Cross PHEV με τα αντίστοιχα μοντέλα της Renault, θα επιτρέψει στην Mitsubishi Motors να είναι πιο ανταγωνιστική στην αγορά, ενώ το δεύτερο μοντέλο δεν έγινε επισήμως γνωστό.

Mitsubishi Eclipse Cross

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τη Mitsubishi Motors να δημιουργεί νέα σύνθεση στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Λειτουργικού Συμβουλίου της Συμμαχίας και της Renault, Jean-Dominique Senard. “Η Συμμαχία στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην αποτελεσματικότερη κατανομή πόρων προς όφελος και των τριών εταιρειών. Η προσέγγισή μας είναι συνεργατική και βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό, με σαφή πρόθεση την ενίσχυση απόδοσης κάθε εταιρείας, επιτρέποντας στην καθεμιά να κεφαλαιοποιήσει τις δικές της δυνάμεις,  , αποφεύγοντας την επικάλυψη πόρων και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα”.

O CEO της Mitsubishi Motors, Takao Kato, επιβεβαίωσε πως η απόφαση για “πάγωμα” εξέλιξης αυτοκινήτων της μάρκας που αποτείνονται στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν έχει αλλάξει: “H Mitsubishi Motors καλωσορίζει τα μοντέλα της Renault για την ευρωπαϊκή αγορά και τελικά, για νέους πελάτες. Η Mitsubishi Motors πραγματοποιεί δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και η απόφασή μας  να παγώσουμε την εξέλιξη νέων αυτοκινήτων της Ευρωπαϊκής αγοράς, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020 ως μέρος του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού μας, παραμένει.

Παρόλα αυτά, η συμφωνία προμήθειας εξοπλισμού OEM (Original Equipment Manufacturer -κατασκευαστής του αρχικού εξοπλισμού) θα μας προσφέρει μια λύση για προσφορά νέων προϊόντων που εξελίσσονται και κατασκευάζονται στην Ευρώπη, πέραν των υπαρχουσών υπηρεσιών after sales”.

Ο CEO του Groupe Renault, Luca de Meo, πρόσθεσε: “Η νέα μας προσέγγιση εντός της Συμμαχίας, που εστιάζει σε σημαντικά και ουσιαστικά projects, γίνεται πραγματικότητα. Αυτή η πραγματιστική πρωτοβουλία που έχει ως βασικό άξονα την αξία προϊόντων, θα κάνει τη διαφορά στα εργοστάσιά μας, στο αποτύπωμα του συνεργάτη μας και στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Αυτό το όμορφο project ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των εταίρων από πλευράς, σχεδιασμού, κανονισμών και από επιχειρηματική σκοπιά.

“Αυτός είναι ο σκοπός της Συμμαχίας και στο Groupe Renault είμαστε πολύ χαρούμενοι, που θα συνεισφέρουμε σε αυτό το νέο βήμα στην ιστορία της συνεργασίας μας”.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τον περασμένο Μάιο, η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi συνεχίζει να εργάζεται σε αρκετά σημεία, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την περαιτέρω ανάπτυξη των τριών εταιρειών, μέσω αξιοποίησης των ηγετικών θέσεων και κατά τόπους γεωγραφικών πλεονεκτημάτων της καθεμιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ