top icon
Επικαιρότητα

H Singer παρουσιάζει την 911 ΑCS

Αντλώντας έμπνευση από τη χρυσή εποχή των αγωνιστικών 911 SC/RS και 959 της δεκαετίας του ’80, η Singer παρουσίασε δύο μοναδικές -στην κυριολεξία- rally raid κατασκευές της εμβληματικής 911-964 με την ονομασία All-terrain Competition Study.

Η Singer Vehicle Design έχει την έδρα της στο Λ. Άντζελες της Καλιφόρνιας και δημιουργήθηκε πριν από 11 περίπου χρόνια με στόχο τη «δημιουργία προτάσεων που βασίζονται σε εμβληματικά αυτοκίνητα της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής». Και ειδικότερα, στις αερόψυκτες Porsche 911 (γενιά 964), χρονολογίας 1989 έως 1994.

Singer 911 ACS

Η νεότερη… ονειρική δημιουργία της αμερικανικής εταιρείας από το Sun Valley της Καλιφόρνια φέρει την ονομασία All-terrain Competition Study (ACS) και έχει κατασκευαστεί  για έναν μη κατονομαζόμενο πελάτη της σε δύο μοναδικά αντίτυπα -ένα για χρήση σε χώμα και άμμο κι ένα για συμμετοχή σε ασφάλτινους αγώνες- σε συνεργασία με τον Βρετανό και ειδικό στις αγωνιστικές 911, Richard Tuthill.

Singer 911 ACS

Σύμφωνα με την Singer, η χωμάτινη εκδοχή της 911 ACS, η οποία είναι βαμμένη εξωτερικά στον χρωματισμό Parallax White, είναι ικανή να λάβει μέρος σε αγώνες όπως το Dakar Rally και το Baja 1000, διαθέτοντας ένα «σώμα» κατασκευασμένο από carbon. Σημείο αναφοράς και για την ασφάλτινη εκδοχή -που για την περίσταση είναι βαμμένη στο χρώμα Corsica Red- αποτελεί η «ταπεινή» 911 Type  964 (1990), η οποία εξοπλίζεται με έναν 6κύλινδρο και αερόψυκτο ασφαλώς μπόξερ κινητήρα με χωρητικότητα 3,6 λίτρων, δύο τούρμπο, εναλλάκτες νέρου-αέρος και απόδοση που έχει ως… αφετηρία τους 450 ίππους και τα 570 Nm.

Singer 911 ACS

Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα 5τάχυτο κιβώτιο σειριακού τύπου, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγών τόσο από τα paddles στο τιμόνι όσο και από τον… επιβλητικό επιλογέα, σε συνδυασμό με μόνιμη τετρακίνηση με τρία διαφορικά περιορισμένης, σύμφωνα με την Singer, ολίσθησης. Η υπερυψωμένη ανάρτηση διαθέτει ρυθμιζόμενα σε 5 θέσεις αμορτισέρ (8 στο σύνολο), ενώ οι τροχοί των 8×16’’ συνδυάζονται με ελαστικά παντός εδάφους της BF Goodrich και ατσάλινους δίσκους στο σύστημα πέδησης με 4πίστονες δαγκάνες. Tο «παρών» και στις δύο εκδοχές της 911 ACS δίνουν μεταξύ άλλων δύο ρεζερβουάρ καυσίμου, ειδικά σχεδιασμένα αγωνιστικά καθίσματα, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και ένας κλωβός ασφαλείας με τη σφραγίδα της FIA.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ