top icon
Επικαιρότητα

H smart ετοιμάζει νέο EV στην κατηγορία B

Η smart, με αφορμή την ίδρυση της smart Europe, της κοινής εταιρείας των Mercedes και Geely στη γηραιά ήπειρο, προανήγγειλε την έλευση ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα ανήκει στην κατηγορία των σούπερ μίνι μοντέλων.

Τον Μάρτιο του 2019 οι Mercedes και Geely είχαν ανακοινώσει τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με ίσο αριθμό μετοχών για κάθε εταιρεία (50-50) που με έδρα την Κίνα θα αναλάβει την ιδιοκτησία, τη διαχείριση, την κατασκευή αλλά και τη διάθεση όλων των μελλοντικών μοντέλων smart για το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα, οι δύο πλευρές προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω ανακοινώνοντας και επίσημα την ίδρυση του ευρωπαϊκού «παραρτήματος» της ως άνω κοινοπραξίας, το οποίο φέρει την… προφανή ονομασία smart Europe.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, η smart Europe θα είναι υπεύθυνη για την προμήθεια, την πώληση αλλά και την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τη συντήρηση των μοντέλων smart στο σύνολο των αγορών της Ευρώπης. Η έδρα δε της εταιρείας θα βρίσκεται στο Leinfelden-Echterdingen, στην περιοχή της Στουτγάρδης.

Ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση που προκύπτει μετά τις ως άνω ανακοινώσεις αφορά στην δεδηλωμένη – πλέον – πρόθεση της ανθρώπων της smart σε Γερμανία και Κίνα να δημιουργήσουν μία «νέα, πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα που θα αποτελέσει το θεμέλιο για την είσοδο της smart με στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων της κατηγορίας Β».

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο και αρκετά φιλόδοξο εγχείρημά της περιοριζόμενη στη δήλωση πως τα νέα προϊόντα της νέας εποχής smart θα παρουσιαστούν μέσα στο 2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ