top icon
Επικαιρότητα

H Sony συνεχίζει την εξέλιξη του Vision-S σε πραγματικές συνθήκες (+video)

Η Sony ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την εξέλιξη του Vision-S, του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας πριν ένα χρόνο.

Στην περσινή Consumer Electronics Show, η Sony, η γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών από την Άπω Ανατολή, έκανε τη μεγάλη έκπληξη παρουσιάζοντας το Vision-S, ένα ηλεκτρικό μοντέλο (σ.σ.: το πρώτο στην ιστορία της), το οποίο, διόλου τυχαία, θυμίζει κάτι από Porsche Taycan και Tesla Model S.

Σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του πρωτοτύπου, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το το πλήρως λειτουργικό αντίτυπο του μοντέλου της ξεκίνησε τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες -και συγκεκριμένα στους δρόμους της Αυστρίας- με στόχο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία «την εξέλιξη των τεχνολογιών στον τομέα της κινητικότητας».

Ωστόσο, μέχρι και αυτή τη στιγμή, η Sony δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το Vision S-Concept θα μπει τελικά στην παραγωγή.

Θυμίζουμε ότι το Vision S-Concept εξελίχθηκε σε συνεργασία με εξίσου «δυνατά» ονόματα στο χώρο της αυτοκίνησης και της τεχνολογίας, όπως οι Nvidia, Continental, Bosch. ZF και Qualcomm. Το δάπεδο δε στο οποίο βασίζεται εξασφαλίζει ένα μεταξόνιο με μήκος 3.000 χλστ. και προέρχεται από την αυστριακή εταιρεία Magna Steyr, η οποία κατασκευάζει, ως γνωστόν, το δίδυμο των Toyota Supra/BMW Z4, αλλά και την G-Class της Mercedes.

Sony Vision S

Το πρωτότυπο της Sony διαθέτει ένα πλήθος από 33 στο σύνολο σένσορες και κάμερες που «διαβάζουν» διαρκώς όχι μόνο όσους κινούνται εκτός του οχήματος, αλλά και εντός. Εκεί, με άλλα λόγια, όπου συναντά κανείς μια ευρύχωρη καμπίνα για τέσσερις, με δύο ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, αυτόνομο ηχοσύστημα για κάθε επιβάτη, πανοραμική γυάλινη οροφή, καθώς κι ένα ταμπλό που κοσμείται από οθόνες.

Στον τεχνολογικό τομέα, η Sony αναφέρει ότι το Vision S-Concept των 2.350 κιλών τροφοδοτείται από ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων με συνδυαστική ισχύ 2 x 200 kW (περίπου 2 x 272 ίπποι) που εξασφαλίζουν στο 4θυρο αμάξωμα των 4.895 χλστ. τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,8 δλ. Προς το παρόν, δεν γίνεται καμία αναφορά στον τύπο ή τη χωρητικότητα της μπαταρίας στην οποία αποθηκεύεται η ηλεκτρική ενέργεια.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ