top icon
Επικαιρότητα

H Toyota GR Supra αποκτά 2λιτρη έκδοση με turbo με 258 ίππους

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η νέα Toyota GR Supra θα διατίθεται από τον προσεχή Μάρτιο σε μια έκδοση με 2λιτρο κινητήρα turbo με 258 ίππους και χαμηλότερο βάρος.

Και.. ξαφνικά, ένα σχεδόν χρόνο μετά το ντεμπούτο της νέας και αποκλειστικά 3λιτρης Toyota GR Supra, η γκάμα του ιαπωνικού κουπέ έρχεται να «ενισχυθεί» με μια υπερτροφοδοτούμενη και 4κύλινδρη έκδοση 2,0 λίτρων που αποδίδει 258 ίππους και 400 Nm.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει twin scroll turbo και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,2 δλ. και τελική ταχύτητα που θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα (σ.σ.: εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα: 156 έως 172 gr/χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP).

Toyota GR Supra

Σε σχέση με την 3λιτρη έκδοση, η 2λιτρη, η οποία θα λανσαριστεί τον Μάρτιο, είναι κατά 100 κιλά ελαφρύτερη εξασφαλίζοντας την τέλεια κατανομή των μαζών ανάμεσα στους δύο άξονες – δηλαδή 50-50.

Η Toyota επισημαίνει με έμφαση πως και αυτή η έκδοση διατηρεί τη «χρυσή ισορροπία» ανάμεσα στο μήκος του μεταξονίου και του μετατραχιού (1,55).

Toyota GR Supra

Η βασική έκδοση θα προσφέρεται με 18άρες ζάντες, σπορ καθίσματα με αλκαντάρα, ηχοσύστημα με 4 ηχεία και οθόνη 8,8 ιντσών. Η πιο πλούσια θα είναι εξοπλισμένη και με ηλεκτρονικά καλούδια που άπτονται της ασφάλειας και της υποβοήθησης της οδήγησης, όπως το Pre-Crash Safety με Braking Function, Lane Keep Assist κ.α.

Η έκδοση Connect θα εξοπλίζεται με σύστημα πλοήγησης, η Sport με μπλοκέ διαφορικό, σπορ φρένα και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, με την Premium να διαθέτει ηχοσύστημα της JBL με 12 ηχεία, head-up display, ασύρματη φόρτιση κινητού κ.α.

Toyota GR Supra

Τέλος, η έκδοση περιορισμένης παραγωγής Fuji Speedway (μόλις 200 αντίτυπα) ξεχωρίζει για το λευκό χρώμα των εξωτερικών επιφανειών, τις 19άρες ζάντες, τα κόκκινα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών καθώς και για τα «φιλέτα» από carbon στο εσωτερικό.

Η Toyota αναφέρει τέλος ότι οι πωλήσεις της 3λιτρης GR Supra στην Ευρώπη έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής στις 1.150 μονάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ