top icon
Επικαιρότητα

H Volvo περιορίζει την τελική ταχύτητα όλων των μοντέλων της στα 180 χλμ./ώρα από το 2020

Η Volvo στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα με επίκεντρο την ασφάλεια παίρνοντας την τολμηρή απόφαση να περιορίσει την τελική ταχύτητα σε όλα τα αυτοκίνητά της στα 180 χλμ./ώρα από το 2020.

Το όραμα Vision 2020 της Volvo, το οποίο έχει ως στόχο τους μηδενικούς θανάτους ή/και σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία, είναι ένα από τα πλέον φιλόδοξα «σχέδια» ασφάλειας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Συνειδητοποιώντας ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να επιφέρει το επιθυμητά αποτελέσματα, η Volvo παίρνει την απόφαση να περιορίσει την τελική ταχύτητα σε όλα της μοντέλα από το 2020 στα 180 χλμ./ώρα.

«Η Volvo είναι ηγέτης στην ασφάλεια: πάντα είμαστε και πάντα θα είμαστε», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars.

«Σύμφωνα με έρευνες που κάναμε, γνωρίζουμε ποιοι είναι οι προβληματικοί τομείς για να μηδενίσουμε τους θανάτους ή τους σοβαρούς τραυματισμούς στα αυτοκίνητά μας. Και ενώ ο περιορισμός της ταχύτητας δεν αποτελεί θεραπεία, αξίζει να το κάνουμε ακόμα κι αν μπορούμε να σώσουμε έστω και μία ζωή».

Εκτός από τον περιορισμό της τελικής ταχύτητας, η Volvo διερευνά επίσης την πιθανότητα να εξελίξει στο εγγύς μέλλον ένα σύστημα ελέγχου της ταχύτητας που θα περιορίζει την τελευταία σε χαμηλά επίπεδα όταν τα αυτοκίνητά της κινούνται κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία.

«Θέλουμε να αρχίσουμε μια συζήτηση για το αν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν το δικαίωμα ή την υποχρέωση, αν θέλετε, να εγκαταστήσουν τεχνολογία σε αυτοκίνητα που αλλάζουν τη συμπεριφορά των οδηγών τους αντιμετωπίζοντας ζητήματα, όπως η ταχύτητα ή η απόσπαση της προσοχής», δήλωσε ο Håkan Samuelsson.

«Δεν έχουμε μια σίγουρη απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να πάρουμε έναν ηγετικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση και να είμαστε οι πρωτοπόροι».

Και προσέθεσε:

«Οι άνθρωποι συχνά οδηγούν πολύ γρήγορα σε μία δεδομένη κατάσταση οδήγησης και έχουν μικρή ικανότητα προσαρμογής της ταχύτητας σε σχέση με αυτή την κατάσταση αλλά και τις δικές τους ικανότητες. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι η υπερβολική ταχύτητα είναι επικίνδυνη»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ