top icon
Επικαιρότητα

H VW εγκαταλείπει τα πλάνα δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου στην Τουρκία

Η γερμανική εταιρεία φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει τελικά στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η μητρική εταιρεία του VW Group εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Τουρκία προσαρμοζόμενη με τον τρόπο αυτό στη μείωση της ζήτησης για νέα αυτοκίνητο που «έφερε» μαζί της η παγκόσμια υγειονομική κρίση του Covid-19.

Μάλιστα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa επικαλείται σχετική δήλωση που επιβεβαιώνει την αλλαγή πλεύσης της VW στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο όμως μέχρι και αυτή τη στιγμή το περιεχόμενο της τελευταίας δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Οκτώβριο η VW ανακοίνωσε το «πάγωμα» των σχεδίων της που αφορούσε στην κατασκευή μιας υπερ-σύγχρονης μονάδας παραγωγής οχημάτων στην Τουρκία, σε μια περιοχή κοντά στη Σμύρνη με έντονη βιομηχανική δραστηριότητα, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκαν οι ιθύνοντες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τα εργατικά συνδικάτα, εξαιτίας της εισβολής της γείτονας χώρας στη Συρία.

Σύμφωνα με τον τότε σχεδιασμό της VW, το εν λόγω εργοστάσιο θα κόστιζε περί τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ κατασκευάζοντας στις εγκαταστάσεις του τα VW Passat και Skoda Superb. Η δε έναρξη των δραστηριοτήτων του εργοστασίου ήταν προγραμματισμένη για το 2022 με ετήσια παραγωγή 300.000 αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ