top icon
Επικαιρότητα

H VW είναι πιθανό να ζητήσει αποζημιώσεις από τον πρώην CEO της

Η μητρική εταιρεία του Ομίλου VW ενδέχεται να ζητήσει αποζημίωση από τον Martin Winterkorn με φόντο τις πιθανές ζημιές που υπέστη από τους χειρισμούς του πρώην CEO της στο διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων.

Τη δήλωση αυτή, η οποία για μία ακόμα φορά καθρεφτίζει με φόντο το διαβόητο σκάνδαλο dieselgate το… πολεμικό κλίμα που συνεχίζει να επικρατεί στους κόλπους της VW, έκανε το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας, Stephan Weil, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγα 24ωρα στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

«Οι αναζήτηση ζημιών κατά των πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αυτή τη στιγμή εξετάζονται σοβαρά. Μόλις μάθουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stephan Weil.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια εξέλιξη που αποκαλύπτει τις έντονες διαβουλεύσεις που αυτή τη στιγμή συντελούνται στους κόλπους της γερμανικής εταιρείας λίγες μόλις μέρες μετά τη σύλληψη του CEO της Audi, Rupert Stadler, ως υπόπτου για απάτη στο σκάνδαλο dieselgate και την αναγκαστική απόφαση της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων να τον αντικαταστάσει με τον Abraham Schot.

Απαντώντας στην ερώτηση του γιατί η Audi προχώησε στην αντικατάσταση του Rupert Stadler και όχι στην απομάκρυνσή του, ο Stephan Weil είπε τα εξής:

«Είναι ζήτημα δικαίου να περιμένουμε μέχρι να διαλευκανθεί το θέμα. Οποιοσδήποτε κανονικός εργοδότης θα το έκανε αυτό».

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος, με την άλλη να αφορά στις κατά γενική ομολογία πολύ στενές σχέσεις του Rupert Stadler με τα μέλη των οικογενειών Porsche και Piech, που ως γνωστόν ελέγχουν το πλειοψηφικό πακέτο του ομίλου VW…_X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ