top icon
Επικαιρότητα

H VW βολιδοσκοπεί μια ανοιχτή έκδοση για το ηλεκτρικό ID.3

Η VW – και συγκεκριμένα ο CEO της γερμανικής εταιρείας – ανοίγει τη συζήτηση ώστε στο εγγύς μέλλον η γκάμα του ηλεκτρικού ID.3 να εμπλουτιστεί με μία «ξεσκούφωτη» έκδοση.

Μαζί με τις υπόλοιπες παραλλαγές του, που πλέον βρίσκονται προ των πυλών (λέγε με ID.4 και ID.5), το ΙD.3 αποτελεί το πλέον «δυνατό χαρτί» για τον Γερμανό κατασκευαστή στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Κι αυτό, χάρη στην πλούσια γκάμα εκδόσεων και τη γενικότερη «ευελιξία» που παρέχει στο μικρο-μεσαίο EV της εταιρείας η νέα αρχιτεκτονική δαπέδου πάνω στην οποία βασίζεται.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα με σχετική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο CEO της VW, Ralf Brandstaetter, η έλευση μιας ανοιχτής έκδοσης του ID.3, με μαλακή οροφή και 2πορτη για την περίσταση διαμόρφωση αμαξώματος, δεν φαντάζει απίθανη.

VW ID.3 Convertible

«Ακούγεται αρκετά ελκυστικό: να απολαμβάνεις τη φύση με την οροφή κάτω και την άμεση, αλλά σιωπηλή ηλεκτρική ώθησh. Όλο αυτό θα μπορούσε να προσφέρει ένα εντελώς νέο, εξαιρετικό αίσθημα ελευθερίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στη σχετική του ανάρτηση στο διαδίκτυο ο βασικός συνεργάτης του Herbert Diess, συμπληρώνοντας:

«Το παραδέχομαι: είναι μία πολύ δελεαστική ιδέα. Προς το παρόν εξετάζουμε πώς να μετατρέψουμε αυτήν την ελκυστική ιδέα σε πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα σχεδιασμού μας έχει ήδη ετοιμάσει μερικές αρχικές ιδέες».

Ralf BrandstaetterΩστόσο, όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί, η ένταξη στη γραμμή παραγωγής της VW μιας «ξεσκούφωτης» παραλλαγής του ID.3 εξαρτάται άμεσα από το αν και κατά πόσο μία τέτοια έκδοση για το mainstream ηλεκτρικό μοντέλο της μητρικής εταιρείας του VW Group ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προσδοκίες του κοινού.

«Η πιο συναρπαστική ερώτηση είναι εξής: τι πιστεύετε ΕΣΕΙΣ; Θα μπορούσε η ηλεκτροκίνηση και μια ανοιχτή εμπειρία οδήγησης θα πάνε μαζί;», συμπλήρωσε ο Ralf Brandstaetter.

* Η κεντρική φωτογραφία που παραθέτουμε αποτελεί επισημο σκίτσο της VW.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ