top icon
Επικαιρότητα

Η Alpine επιστρέφει!

Η επάνοδος μιας ιστορικής φίρμας στα σύγχρονα αυτοκινητιστικά δρώμενα είναι, πλέον, γεγονός. Το μόνο που μένει είναι να κάνουμε υπομονή και εμείς μαζί με εσάς μέχρι την προσεχή Κυριακή.

Οι πληροφορίες που ήθελαν την Renault να αναβιώνει τη θρυλική Alpine, τώρα επιβεβαιώνονται και επίσημα πλέον. Και αυτό, γιατί την προσεχή κιόλας Κυριακή, στα πλαίσια του φετινού 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans, που αισίως κλείνει 83 στο σύνολο… παραστάσεις, οι Γάλλοι σκοπεύουν να παρουσιάσουν, ή πιο σωστά, να αποκαλύψουν, το πρώτο σύγχρονο μοντέλο παραγωγής της μάρκας, η οποία συμπτωματικά κλείνει φέτος 60 χρόνια από τη «γέννηση» της. Μάλιστα, για το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός, οι ιθύνοντες της δημιούργησαν ένα micro-site (http://www.lemans.alpine-cars.com/comingsoon) στο οποίο ο… χρόνος μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα του εν λόγω οχήματος. Περί τίνος ακριβώς όμως πρόκειται;

Αν και οι πληροφορίες από το γαλλικό στρατόπεδο ρέουν κυριολεκτικά με το… σταγονόμετρο, όλες οι έως τώρα ενδείξεις συγκλίνουν πως οι Γάλλοι θα παρουσιάσουν ένα ελαφρύ σπορ κουπέ (καμία σχέση με το πρωτότυπο Α110 που είδαμε το 2012 στο περιθώριο του grand prix του Μονακό), με αυστηρά δύο θέσεις στο εσωτερικό του και βάρος περί τα 1.100 κιλά. Το «αγωνιστικό» ταμπεραμέντο του θα ενισχύεται όχι μόνο από την απόδοση του κινητήρα, που πιθανολογείται ότι θα είναι 2λίτρος και θα αποδίδει πάνω από 250 ίππους, αλλά και από το γεγονός ότι θα μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για ένα μοντέλο που θα τοποθετείται στα επίπεδα της Alfa Romeo 4C και σίγουρα πολύ χαμηλότερα από εκείνα της Porsche Cayman για έναν πρόσθετο ακόμα λόγο: την τιμή του. Στόχος των Γάλλων, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι να λανσάρουν ένα ακριβό super car επιδόσεων, αλλά ένα «ικανότατο» σπορ κουπέ, στη φιλοσφία του «light is right», που θα κατασκευάζεται από το 2016 και εξής στις εγκαταστάσεις της Renault Sport στη Διέπη, με κόστος περί τα 50.000 ευρώ. Δε μένει, επομένως, παρά να κάνουμε δύο ακόμα μέρες υπομονή για να ανακαλύψουμε και εμείς τι ακριβώς… μαγειρεύουν οι άνθρωποι της γαλλικής εταιρείας. Εις… μεθαύριο τα σπουδαία, λοιπόν!_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ