top icon
Επικαιρότητα

Η FCA επενδύει 200 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιό της στην Πολωνία

Με την επένδυση αυτή η FCA προσδοκά να «εισάγει» στη μονάδα του Tychy ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα των Jeep, Alfa Romeo και Fiat.

Την ανακοίνωση της επικείμενης επένδυσης ύψους 200 εκατ. δολαρίων στη μονάδα της FCA στο Tychy έκανε χθες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας Jaroslaw Gowin με σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

«Σύγχρονα, υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα των εμπορικών σημάτων Jeep, Fiat και Alfa Romeo θα αρχίσουν να παράγονται στο εργοστάσιο στο Tychy το 2022», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Jaroslaw Gowin.

Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη επένδυση της FCA αποτελεί μία ακόμα ώθηση σε μία από τις πλέον αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης, η οποία ελπίζει ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να βοηθήσει την εγχώρια κατασκευαστική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου η τελευταία να σταθεί «απέναντι» σε άλλες ανταγωνιστικές χώρες, όπως η Τσεχία και η Σλοβακία.

Το εργοστάσιο της FCA στο Tychy, το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σιλεσίας της Πολωνίας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα του αμερικανο-ιταλικού ομίλου απασχολώντας σήμερα περίπου 2.500 εργαζομένους.

Αυτή τη στιγμή η FCA βρίσκεται ένα βήμα πριν την συγχώνευσή της με το Groupe PSA, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου ομίλου με την ονομασία Stellantis. H ολοκλήρωση της διαδικασίας ενοποίησης των FCA και Groupe PSA υπό τη σκέπη της νεοσύστατης Stellantis αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021 μετά και τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις δύο εταιρείες που θα παρθούν με τη σύσταση των εκτάκτων γενικών συνελεύσεών τους, αλλά και τις αντίστοιχες των ρυθμιστικών αρχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ