top icon
Επικαιρότητα

Η GM κλείνει 7 εργοστάσια, απολύει το 15% των εργαζομένων της και καταργεί μοντέλα

Οι ιθύνοντες της GM αποκαλούν τις παραπάνω κινήσεις ως «αναδιοργάνωση» που στόχο έχουν την επιστροφή της εταιρείας στην ανάπτυξη και στην κερδοφορία…

Η General Motors επιβεβαίωσε σήμερα πρόσφατα δημοσιεύματα που την ήθελαν να προχωρά σε γενναίες περικοπές ανθρώπινου δυναμικού και υποδομών προκειμένου ο αμερικανικός κολοσσός να αντιμετωπίσει με περισσότερη ευελιξία τις προκλήσεις του μέλλοντος. Έτσι, σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις των ιθυνόντων της, το 2019 λουκέτο θα μπει σε ΗΠΑ και Καναδά στις εξής πέντε μονάδες κατασκευής οχημάτων:

  • Oshawa Assembly στην Oshawa (Ontario)
  • Detroit-Hamtramck Assembly  (Detroit)
  • Lordstown Assembly στο Warren (Ohio) 
  • Baltimore Operations στο White Marsh (Maryland)
  • Warren Transmission Operations στο Warren (Michigan)

Και αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή, καθώς στα τέλη του 2019 θα ανακοινωθούν και δύο ακόμα μονάδες που θα κλείσουν, οι οποίες θα βρίσκονται εκτός Β. Αμερικής.

Θυμίζουμε πως πέραν των παραπάνω, η GM έχει ήδη βάλει λουκέτο νωρίτερα μέσα στη χρονιά στη μονάδα κατασκευής οχημάτων που διατηρούσε στο Gunsan της Ν. Κορέας. Κάτι επομένως που αυξάνει το συνολικό αριθμό των εργοστασίων που έκλεισαν ή πρόκειται άμεσα να κλείσουν στα 8.

Η παύση εργασιών των παραπάνω μονάδων σηματοδοτεί και το «τέλος εποχής» μοντέλων, όπως τα Chevrolet Volt, Impala και Cruze, την Buick LaCrosse, καθώς και τις Cadillac CT6 και XTS.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως στόχος της GM είναι από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας το 75% των οχημάτων της να παράγονται από τέσσερις μόλις πλατφόρμες.

Παράλληλα, χάρη στο κλείσιμο των παραπάνω μονάδων, η GM αναμένεται να μειώσει τους έμμισθους υπαλλήλους της κατά 15%. Ταυτόχρονα, η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ελαττώσει κατά 25% τον αριθμό των υψηλόβαθμων στελεχών της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι περικοπές αφορούν σε απόλυτα αριθμητικά μεγέθη σε 8.000 εργαζόμενους, ενώ επιπτώσεις αναμένεται να υποστούν και οι πάνω από 6.000 ωρομίσθιοι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα η GM προσέφερε σε 18.000 υπαλλήλους της προγράμματα εθελουσίας εξόδου από την εταιρεία.

Όλες οι παραπάνω περικοπές αναμένεται να προσφέρουν στην GM «οικονομίες» ύψους 6 δις δολαρίων έως και τα τέλη του 2020.

«Αυτές οι ενέργειες θα αυξήσουν μακροπρόθεσμα τα κέρδη και τις ταμειακές ροές της εταιρείας βελτιώνοντας συγχρόνως την ανθεκτικότητά της», δήλωσε η CEO της GM, Mary Barra._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ