top icon
Επικαιρότητα

Η Hyundai έτοιμη για το ντεμπούτο του νέου i20 N (+videos)

Η Hyundai βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης του νέου i20 N αξιοποιώντας τη «μαγιά» των i30 N και ί30 Ν Fastback, αλλά και την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια από τη συμμετοχή της στους αγώνες.

Φωτιά παίρνει η κατηγορία των μικρών «hot hatch», με την Hyundai να προετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την επίσημη πρεμιέρα του νέου i20 N – ενός μοντέλου που λίαν συντόμως θα μπει δυναμικά στο ανώτατο σκαλοπάτι του segment Β αντιμετωπίζοντας καταξιωμένες προτάσεις του συγκεκριμένου «είδους» οχημάτων. Όπως είναι, για παράδειγμα, το Ford Fiesta ST.

Hyundai i20 N

Θέλοντας να δώσει μία πρώτη επίσημη γεύση, αλλά και το στίγμα των προθέσεών της, η Hyundai έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα «σετ» φωτογραφιών του νέου i20 Ν σε συνδυασμό με δύο βίντεο, στα οποία, εκτός από το νέο i20 N, συμπρωταγωνιστές είναι ο εργοστασιακός οδηγός της κορεάτικης εταιρείας στο WRC, Thierry Neuville, το… όπλο του στις ε.δ. του θεσμού (λέγε με i20 N WRC),, αλλά και το εντυπωσιακό αγωνιστικό πρωτότυπο RM19 των 390 ίππων των Κορεατών.

Hyundai i20 N

Το πρώτο βίντεο, το οποίο είναι γυρισμένο στη Σουηδία, δείχνει το γνωστό rally car-παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 να κατεβαίνει τη μπάρα ενός φορτηγού-μεταφορέα οχημάτων και με τον Thierry Neuville πίσω από το τιμόνι να κινείται εν συνεχεία με την βοήθεια των προβολέων που είναι τοποθετημένοι στο καπό, στους σκοτεινούς και πάντοτε χιονισμένους δρόμους της Λαπωνίας. Το ξημέρωμα, το i20 WRC ξεκινά, αυξάνει ταχύτητα και καταφθάνει εντέλει, περνώντας μέσα από χιονισμένα δάση, στην παγωμένη λίμνη Arjeplog. Εκεί όπου καταφθάνουν επίσης το «κεντρομήχανο» RM19 αλλά και το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του νέου i20N.

Στο δεύτερο βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει πρόσθετες σκηνές… δράσης σε χιόνι και πάγο του  νέου i20 N, ο Thierry Neuville περιγράφει με τον δικό του τρόπο τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε αυτοκινήτου.

Προς το παρόν, η Hyundai δεν αποκαλύπτει στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του νέου i20 N. Ωστόσο, βέβαιο είναι πως η νέα, σπορ δημιουργία των κορεατών θα παίρνει κίνηση από έναν1.600άρη βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 200 ίππους. Το «παρών» θα δίνει ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρχει η επιλογή του «διπλόδισκου» DCT κιβωτίου της Hyundai), διαφορετικά και επιλέξιμα drive modes, μεγαλύτερα φρένα και πιο σφικτές αναρτήσεις σε σχέση με τα ταπεινότερα αδέλφια της γκάμας i20.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ