top icon
Επικαιρότητα

Η Mercedes ανακαλεί 1.000.000 οχήματα

Αιτία της ανάκλησης είναι ένα ελαττωματικό εξάρτημα που απροσδόκητα και δίχως προφανή λόγο μπορεί να ενεργοποιήσει τον αερόσακο οδηγού.

Προς το παρόν, στη σχετική της ανακοίνωση η Mercedes αναφέρει πως η ανάκληση αφορά σε κάτι περισσότερο από 1 εκ. οχήματα τα οποία έχουν ταξινομηθεί στην αγορά της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη ο αριθμός τους αγγίζει τις 400.000, στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων «μερικές χιλιάδες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σε περίπου 495.000 μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή.

Όπως διευκρινίζεται, το εν λόγω πρόβλημα δε σχετίζεται με τη γνωστή υπόθεση των ελαττωματικών αερόσακων της ιαπωνικής Takata. Στην ίδια ανακοίνωση, η Mercedes επισημαίνει πως έχουν παρατηρηθεί ελάχιστα περιστατικά στα οποία ο αερόσακος οδηγού ενεργοποιήθηκε χωρίς λόγο, χωρίς φυσικά να έχουν σημειωθεί τραυματισμοί, πολλώ δε μάλλον, θάνατοι.

Τα μοντέλα στα οποία αφορά η ανάκληση είναι οι σειρές Α, B, C και E καθώς και οι CLA, GLA και GLC με έτος κατασκευής από το 2012 έως και το 2017.

Προς το παρόν, η Mercedes δεν έχει προβεί σε ανακοινώσει σχετικά με μοντέλα που διατέθηκαν σε άλλες αγορές της υφηλίου στα οποία να παρατηρήθηκε το εν λόγω πρόβλημα _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ