top icon
Επικαιρότητα

Η Mini μετατρέπεται σε ηλεκτρική μάρκα

Το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώνεται, καθώς όπως επίσημα ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία, το τελευταίο Mini με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα παρουσιαστεί το 2025.

Η Mini πρόκειται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγγύς μέλλον στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τα πλέον επίσημα χείλη.

Πιο συγκεκριμένα, σύφωνα με τις προθέσεις και προβλέψεις των ιθυνόντων του BMW Group, η Mini θα παρουσιάσει το τελευταίο νέο μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2025 και θα λανσάρει μόνο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα από εκείνο το σημείο και μετά.

Mini Cooper SE

Από εκεί και πέρα και μέχρι το 2027, τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 50% των πωλήσεων της Mini. Στις αρχές δε της δεκαετίας του 2030, ολόκληρη η γκάμα Mini θα είναι πλήρως ηλεκτρική, παραμένοντας μια μάρκα με αποτύπωμα σε κάθε περιοχή του κόσμου.

Το πλήρως ηλεκτρικό Mini SE κατασκευάζεται επί του παρόντος στο εργοστάσιο της εταιρείας που έχει έδρα την Οξφόρδη. Ο διάδοχος του Mini Countryman θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Λειψίας του BMW Group από το 2023, με το νέο crossover μοντέλο να διατίθεται τόσο σε συμβατικές όσο και σε πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις. Βασισμένα σε μια νέα αρχιτεκτονική που έχει αναπτυχθεί εξ αρχής για ηλεκτρικά μοντέλα, τα νέα Mini BEV θα παράγονται επίσης στην Κίνα σε συνεργασία Great Wall Motor, τον τοπικό κατασκευαστή της εταιρείας στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, από το 2023 και μετά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ