top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Jaguar E-Pace μπαίνει στο Βιβλίο Γκίνες (+video)

Με ένα εντυπωσιακό «barrel roll», η νέα Jaguar Ε-Pace κατακτά μια διαφορετική σε σχέση με τα συνηθισμένα διάκριση.

Ταυτόχρονα με την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου χθες το βράδυ (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), η βρετανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο η νέα E-Pace ολοκληρώνει με επιτυχία ένα εντυπωσιακό, είναι η αλήθεια, ακροβατικό που χάρισε στο δεύτερο κατά σειρά νέο SUV της Jaguar μια περίοπτη θέση στο Βιβλίο Γκίνες. Το όλο εγχείρημα έλαβε χώρα στο Λονδίνο με τον stunt-man, Terry Grant, να φιλοξενείται πίσω από το τιμόνι μιας καθ’ όλα συμβατικής E-Pace, στην οποία είχαν «προστεθεί» για ευνόητους λόγους ένα κάθισμα αγωνιστικών προδιαγραφών καθώς και ο απαραίτητος για την ασφαλή ολοκλήρωση του «barrel roll» κλωβός ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Jaguar, η έμπνευση προήλθε από την αντίστοιχη σκηνή που οι φίλοι του πιο διάσημου κινηματογραφικού κατασκόπου του πλανήτη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στις οθόνες τους στην ταινία «The Man with the Golden Gun».

Επί του πρακτέου, οι χωμάτινες ράμπες… απογείωσης και προσγείωσης σχεδιάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, με την κόκκινη για την περίσταση Jaguar E-Pace να παίρνει φόρα προκειμένου να «πιάσει» την απαιτούμενη ταχύτητα για 160 μ. Κατά τη διάρκεια της περιστροφής του αυτοκινήτου στον αέρα, το σώμα του Terry Grant «εισέπραξε» επιτάχυνση 5,5 G(!) με το αυτοκίνητο να «ταξιδεύει» αιωρούμενο για 15,3 μ.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ