top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Lamborghini Huracan θα είναι υβριδική. Και ατμοσφαιρική

Η ιταλική εταιρεία αποκαλύπτει τα πλάνα της για την «επόμενη μέρα» της Lamborghini Huracan.

Άλλο ένα κάστρο πέφτει; Όπως όλα μαρτυρούν, αναγκαστικά ναι. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Lamborhini, Stefano Domenicali, η επόμενη γενιά του «μικρού» κουπέ της ιταλικής εταιρείας θα υποκύψει και αυτό με τη σειρά του στις σειρήνες της υβριδικής τεχνολογίας πραγματοποιώντας το επίσημο ντεμπούτο του σε πέντε περίπου χρόνια από σήμερα. Όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η σχετική δήλωση του ιταλού στη βρετανική έκδοση του περιοδικού autocar:

«Η νέα Huracan θα είναι υβριδική. Η υβριδική τεχνολογία είναι η απάντηση, όχι ο πλήρης εξηλεκτρισμός».

Παρά τις όχι και τόσο χαρμόσυνες για τους απανταχού petroheads αυτές ειδήσεις, ο Ιταλός διαβεβαίωσε πως η νέα Lamborghini Huracan θα διατηρήσει στην ατζέντα της τους ατμοσφαιρικούς V10 κινητήρες, όπως αντίστοιχα και ο αντικαταστάτης της «μεγάλης» Aventador, τους εύηχους και πολύστροφους V12.

Θυμίζουμε πως η ιταλική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στα τέλη του μήνα τη νέα Urus και μερικούς μήνες μετά την plug-in υβριδική εκδοχή της, κάτι που συνιστά το εναρκτήριο λάκτισμα της Lamborghini στον τομέα. Ήδη, οι μηχανικοί από τη Σαντ’Άγκατα της Ιταλίας δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στη νέα γενιά solid-state μπαταριών, που θα δούμε να παρουσιάζονται μέσα στα προσεχή πέντε περίπου χρόνια, στις οποίες ο υγρός ηλεκτρολύτης των τελευταίων έχει αντικατασταθεί από στερεό._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ