top icon
Επικαιρότητα

Η περιουσία του Elon Musk πενταπλασιάστηκε το 2020

Παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση, ο Elon Musk είδε την περιουσία του να πενταπλασιάζεται και να αγγίζει μέσα στο 2020 τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Elon Musk είδε την περιουσία του σχεδόν να πενταπλασιάζεται μέσα στο 2020 καθώς, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που «συντηρεί» το Bloomberg αναφορικά με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ο CEO της Tesla βελτίωσε την αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων κατά 129 δις δολάρια – ήτοι κατά 469,9% από τις αρχές του έτους.

Η τιμή της μετοχής της Tesla, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή κέρδους για τον Elon Musk, αυξήθηκε σημαντικά μέσα στο 2020, με την πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου να αποτιμάται σύμφωνα με τις χθεσινές τιμές στα 645 δις δολάρια – επίδοση που αντιστοιχεί ποσοστιαία σε αύξηση της τάξης του 689% από την 1η Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι ο Elon Musk είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla με μερίδιο που αγγίζει το 20%.

Tesla Model 3

Πέραν του υψηλού μεριδίου που κατέχει στην Tesla, ο Elon Musk παρέμεινε και το 2020 το στέλεχος με τις υψηλότερες αμοιβές, χάρη σε ένα πολύ σύνθετο πακέτο αποζημιώσεων που σχετιζεται με το αν και κατά πόσο επιτυγχάνονται συγκεκριμένοι στόχοι εσόδων και κερδοφορίας για τον Νο 1 κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η περιουσία του Elon Musk έως και τα μέσα του Δεκέμβρη ανήρχετο σε 158 δις δολάρια, εκ των οποίων περίπου τα 110 δις προέρχονται από τις μετοχές του στην Tesla, ενώ επιπλέον 19 δις από την SpaceX και περίπου 7 δις από διάφορα άλλα στοιχεία και επενδύσεις, όπως αυτοκίνητα και ακίνητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ