top icon
Επικαιρότητα

Η Seat προσφέρει υγειονομικούς πόρους για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Η SEAT SA και το Καταλανικό Υπουργείο Υγείας συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, μόλις διατεθούν επαρκείς δόσεις για το μαζικό εμβολιασμό της κοινωνίας κατά του Covid-19.

Η εταιρεία προσφέρθηκε να παραχωρήσει το υγειονομικό της προσωπικό για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας κατά τη χορήγηση των εμβολίων και να εμβολιάσει τους υπαλλήλους της SEAT και του Ομίλου Volkswagen στην Καταλονία και τις οικογένειες τους καθώς και τον πληθυσμό σε κοντινές περιοχές. Με αυτή τη συνεργασία, η εταιρεία επιθυμεί να αποδείξει τη δέσμευσή της προς την κοινωνία και το πνεύμα της συμβολής της στην καταπολέμηση της πανδημίας. Αυτά συμφωνήθηκαν, στο πλαίσια συνάντησης στην έδρα της εταιρείας στο Martorell, όπου οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, η SEAT SA θα ανοίξει ένα από τα κτίρια της, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Martorell, ως εμβολιαστικό κέντρο για τους κατοίκους της περιοχής Baix Llobregat, όπου τo υγειονομικό προσωπικό της εταιρείας θα διαχειρίζεται τις δόσεις των εμβολίων. Με αυτήν τη δράση, η οποία θα εφαρμοστεί μόλις θα είναι διαθέσιμα αρκετά εμβόλια, η SEAT S.A. Στοχεύει να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανοσοποίησης του πληθυσμού στο σύνολό του και στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορούσε να χορηγήσει περίπου 8.000 δόσεις την ημέρα ή 160.000 δόσεις το μήνα.

Επιπλέον, μέσω εξουσιοδότησης από τις υγειονομικές αρχές, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων προσφέρθηκε επίσης να εμβολιάσει όλους τους υπαλλήλους της SEAT S.A. και του Ομίλου Volkswagen στην υπόλοιπη Ισπανία, καθώς και τις οικογένειές τους, συνολικά περίπου 50.000 άτομα, μόλις τα εμβόλια είναι διαθέσιμα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της Καταλονίας, η SEAT SA δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη διανομή του εμβολίου σε πόλεις όπου είναι απαραίτητο, προκειμένου να συμβάλει στην επέκταση του εμβολιασμού στο μέγιστο αριθμό ατόμων, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Η εταιρεία θα ταξιδέψει σε αυτές τις τοποθεσίες με οχήματα της CUPRA που χρησιμοποιούν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια αγώνων και τα οποία έχουν προσαρμοστεί για τη συγκεκριμένη χρήση. Μέσα σε αυτά, το προσωπικό υγείας της SEAT S.A. θα χορηγεί το εμβόλιο στους κατοίκους πολλών πόλεων σε όλη την Καταλονία, σε συντονισμό με τις υγειονομικές αρχές, διευκολύνοντας τη διαδικασία.

Το προσωπικό πρόληψης της SEAT S.A. έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το σχέδιο εμβολιασμού της Καταλανικής κυβέρνησης. Η συνάντηση ήταν επίσης ευκαιρία για το προσωπικό υγείας της Generalitat να εξηγήσει στους ομολόγους τους στη SEAT S.A. τα πρωτόκολλα για τη χορήγηση του εμβολίου. Από την αρχή της πανδημίας, μια ομάδα περισσότερων από 100 υπαλλήλων της εταιρείας εργάζεται για να συγκρατήσει την διάδοση της COVID-19 μεταξύ των περισσότερων από 20.000 υπαλλήλων της εταιρείας και των εταιρειών του Ομίλου Volkswagen στην Ισπανία, οι οποίες είχαν ποσοστό θετικότητας μόνο περίπου 1%.

Η SEAT αναμένει επίσης να εμβολιάσει τους ευάλωτους υπαλλήλους της τις επόμενες εβδομάδες, περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με τα σχέδια εμβολιασμού των υγειονομικών αρχών. Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της COVID-19, η SEAT S.A. επέδειξε για άλλη μια φορά την ευθύνη, τη δημιουργικότητά και την αποφασιστικότητά να βοηθήσει την κοινωνία, με το πρωτοποριακό project κατασκευής αναπνευστήρων επειγόντων περιστατικών για δωρεά σε ιατρικά κέντρα, ως απόκριση στην έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Η πρωτοβουλία έγινε δυνατή χάρη σε μια ομάδα 150 επαγγελματιών από διάφορους τομείς της εταιρείας οι οποίοι σε συνεργασία με την start-up Protofy.XYZ, επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και την Ισπανική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας, εργάστηκαν ακούραστα για να βρουν ένα βιώσιμο πρωτότυπο με την προσαρμογή του μηχανισμού ενός υαλοκαθαριστήρα SEAT Leon και την μαζική παραγωγή τους στο Workshop 9 στο Martorell.

Το αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή περισσότερων από 600 αναπνευστήρων έκτακτης ανάγκης σε χρόνο ρεκόρ, οι οποίοι στάλθηκαν σε νοσοκομεία σε όλη την Ισπανία στο αποκορύφωμα της πανδημίας. Επιπλέον, η SEAT SA ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ισπανία που πραγματοποίησε PCR τεστ στους 15.000 υπαλλήλους της για να εγγυηθεί την υγεία τους και να αποτρέψει την εξάπλωση του SARS-CoV-2, όταν αποφασίστηκε να ξαναρχίσει σταδιακά η δραστηριότητα στις 27 Απριλίου 2020. Μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές και ξανά μετά τα Χριστούγεννα, η εταιρεία επανέλαβε τις μαζικές εξετάσεις για να εντοπίσει τις ασυμπτωματικές περιπτώσεις της νόσου και να αποτρέψει τη μετάδοση της μεταξύ του εργατικού δυναμικού.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα εγκρίνοντας σχέδιο σύμφωνα με το οποίο περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι θα εξετάζονται για αντιγόνα δύο φορές την εβδομάδα, με κατά μέσο όρο 4.500 δοκιμές την ημέρα. Στόχος αυτού του σχεδίου είναι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εστιών μόλυνσης στο χώρο εργασίας και να ανακουφιστεί το δίκτυο δημόσιας υγείας, δεδομένης της ανησυχητικής αύξησης των μολύνσεων λόγω κοινωνικών συγκεντρώσεων και της εξάπλωσης της βρετανικού μετάλλαξης του κορονοϊού, το οποίο εκτιμάται ότι είναι πολύ πιο μεταδοτικό. Μαζί με τα άλλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης που εφαρμόζονται στο χώρο εργασίας (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας, απόσταση, όρια χωρητικότητας), η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει τον αριθμό των θετικών περιπτώσεων πολύ κάτω από τον μέσο όρο στο χώρο της, χωρίς να έχει ξεπεράσει ποτέ το 1%. Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ