top icon
Επικαιρότητα

Η smart ετοιμάζει το δικό της eSUV

Η θυγατρική εταιρεία της Daimler ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό SUV.

Η γνωστή εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών city cars ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στον κόσμο των SUV. Η είδηση για το νέο EV της smart έγινε γνωστή από τον αντιπρόεδρο του τμήματος παγκόσμιων πωλήσεων, μάρκετινγκ και after sales της smart Automobile Co., Ltd, Daniel Lescow.

Όπως έγινε γνωστό, το νέο eSUV της smart θα βασίζεται στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture), η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Geely.

Ως γνωστόν, το νέο αυτό eSUV, αλλά και όλα τα μελλοντικά μοντέλα smart, θα κατασκευάζονται στην Κίνα από την smart Automobile Co., Ltd, τη θυγατρική εταιρεία των Daimler και Geely.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο μας SUV θα καθιερωθεί γρήγορα ως ηγέτης στην κατηγορία του και θα ηγηθεί μιας μεταμόρφωσης στην έννοια και την εμφάνιση ενός αστικού, ηλεκτρικού τρόπου ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Daniel Lescow.

Προς το παρόν οι ιθύνοντες της smart δεν δίνουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τις τεχνικές περγαμηνές του νέου τους μοντέλου, το οποίο αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας το 2022.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη του περασμένoυ Ιουλίου οι ιθύνοντες της smart είχαν δηλώσει μεταξύ άλλων ότι πρόθεση της ανθρώπων της σε Γερμανία και Κίνα είναι να δημιουργήσουν μία «νέα, πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα που θα αποτελέσει το θεμέλιο για την είσοδο της smart με στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων της κατηγορίας Β».

Αυτή τη στιγμή η smart διαθέτει στις τάξεις της τα ηλεκτρικά EQ fortwo coupe, fortwo cabrio και forfour.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ