top icon
Επικαιρότητα

Η Τουρκία αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, θα αποκαλύψει σήμερα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη γειτονική χώρα, το οποίο θα ξεκινήσει να παράγεται από το 2022 και μετά στην Προύσα με ετήσιο ρυθμό 175.000 μονάδων.

Μάλιστα, θέλοντας να προϊδεάσει την κοινή γνώμη εν όψει των σημερινών, όπως όλα δείχνουν, αποκαλυπτηρίων του πρώτου Τουρκικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας, Mustafa Varank, ανήρτησε στο διαδίκτυο μία teaser φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται στις εγκαταστάσεις της Turkey’s Automobile Joint Venture Group (TOGG), δύο «σκεπασμένα» αντίτυπα του νέου EV από τη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της χώρας, Recep Tayyip Erdogan – ο οποίος θα παραστεί στα σημερινά αποκαλυπτήρια του μοντέλου οδηγώντας το μάλιστα για πρώτη φορά σε μία  διαδρομή που θα περνά από την πόλη Gebza, στην οποία έχει την έδρα της η TOGG – το ύψος της συνολικής επένδυσης για την κατασκευή του πρώτου Τουρκικού ΕV ανέρχεται σε 3,7 δις δολάρια σε βάθος 13 ετών.

Η  κοινοπραξία Turkey’s Automobile Joint Venture Group (TOGG) συστάθηκε στα μέσα του 2018 αποτελούμενη από τους «εγχώριους» ομίλους Anadolu Group, BMC, Kok Group και Zorlu Holding. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Προέδρου της χώρας, η κατασκευή του Τουρκικού EV θα ξεκινήσει στην Προύσα στις αρχές του 2022 με την αρωγή περισσότερων από 4.000 εργαζομένων.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αγοράσει έως το 2035 περισσότερα από 30.000 αντίτυπα του «εγχώριου» EV, το οποίο στο εγγύς μέλλον θα είναι διαθέσιμο σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις.

Ο Recep Tayyip Erdogan θα αποκαλύψει σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και το όνομα του πρώτου τουρκικού EV.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ