top icon
Κόσμος

Η Volvo Cars συνεργάζεται με την DiDi Autonomous Driving

Η Volvo Cars συνεργάζεται με την τεχνολογική πλατφόρμα υπηρεσιών μετακίνησης DiDi, για τη δημιουργία ενός δοκιμαστικού στόλου οχημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Η Volvo Cars και ο κλάδος τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της DiDi Chuxing, κορυφαίας τεχνολογικής πλατφόρμας μετακινήσεων, υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την παροχή αυτόνομων οχημάτων στον δοκιμαστικό «αυτόνομο» στόλο της DiDi.

Η Volvo θα προμηθεύσει την DiDi με αυτοκίνητα XC90, εξοπλισμένα με τα αναγκαία εφεδρικά συστήματα για λειτουργίες όπως το τιμόνι και τα φρένα, και θα συνεργαστεί με την DiDi Autonomous Driving για την ενσωμάτωση του επιπλέον λογισμικού και του hardware που απαιτούνται προκειμένου τα αυτοκίνητα να είναι πλήρως έτοιμα για αυτόνομη οδήγηση.

Τα XC90 θα είναι τα πρώτα αυτοκίνητα που θα ενσωματώσουν το DiDi Gemini, τη νέα hardware πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης, με στόχο να αξιοποιηθούν στο δίκτυο παροχής μεταφορικών υπηρεσιών της DiDi στο μέλλον. Η συμφωνία ενισχύει τη θέση της Volvo ως προμηθευτή αυτοκινήτων και προτιμητέου συνεργάτη για αυτό-οδηγούμενους στόλους, κεφαλαιοποιώντας τη φήμη της ως ηγέτη στην ασφάλεια των αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Τα ενσωματωμένα εφεδρικά συστήματα και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του XC90, σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της DiDi Autonomous Driving, θα επιτρέψουν στα αυτοκίνητα να ενταχθούν λειτουργικά στις υπηρεσίες robotaxi χωρίς να απαιτείται επιτήρηση από οδηγό ασφαλείας.

Το 2020, η Volvo Cars εφοδίασε την DiDi με αυτοκίνητα Volvo XC60, για χρήση στο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα robotaxi στη Σαγκάη. Άνθρωποι από συγκεκριμένες περιοχές της Σαγκάης μπορούσαν να κλείσουν διαδρομές με robotaxi στην εφαρμογή της DiDi και να χρησιμοποιήσουν τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα υπό την επίβλεψη ενός οδηγού ασφαλείας και μηχανικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ