top icon
Επικαιρότητα

Η VW τώρα δεν αποκλείει συνεργασία με την Fiat Chrysler Automobiles!

Τελικά, ο Sergio Marchionne ίσως να είχε δίκιο όταν δήλωνε τις προάλλες πως είναι πιθανή μια πρόταση συνεργασίας από τον Όμιλο VW…

Η εξαγορά της Opel από το γκρουπ PSA φαίνεται πως πυροδοτεί περαιτέρω εξελίξεις στο αυτοκινητικό στερέωμα της γηραιάς ηπείρου. Το θέμα μιας πιθανής συνεργασίας (ή μήπως εξαγοράς;) της Fiat Chrysler Automobiles από τον Όμιλο VW άνοιξε για πρώτη φορά πριν μια μόλις εβδομάδα ο ίδιος ο CEO της αμερικανο-ιταλικής εταιρείας δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης:

«Το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να κάνει την εμφάνισή της η VW καταθέτοντας μας μια πρόταση που μπορεί να συζητήσουμε. Άλλωστε, η PSA-Opel είναι ένας ισχυρός αντίπαλος μέσα στα πόδια της VW».

Την επομένη κιόλας ημέρα, ο CEO της VW, Matthias Muller, έσπευσε να διαψεύσει κάθε σενάριο που θέλει τους Γερμανούς να καταθέτουν πρόταση συγχώνευσης του πολυσύνθετου ομίλου τους με την Fiat Chrysler Automobiles.

«Δεν είμαστε έτοιμοι για κανενός είδους συζητήσεις με τον οιονδήποτε. Έχω να δω τον Marchionne για μήνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε άλλα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης: Νέοι στόχοι για τον Όμιλο VW

Σήμερα, ωστόσο, ο Γερμανός μάνατζερ, μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρονιά, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομιών αποτελεσμάτων του Ομίλου, έκανε ένα βήμα πίσω, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία επικοινωνία με τον Marchionne για το θέμα αυτό. Ποτέ όμως δεν είπα ότι αποκλείουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ