top icon
Επικαιρότητα

Ιδού η νέα Mercedes E-Class Cabriolet

Η Mercedes ολοκληρώνει τη γκάμα της νέας Ε-Class με την έκδοση Cabriolet.

Πρόκειται για την αδελφή έκδοση της Mercedes E-Class Coupe, η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη βδομάδα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Όπως είναι προφανές, τοποθετείται ανάμεσα στην πρόσφατα παρουσιασθείσα C-Class Cabriolet και τη μεγαλύτερη S-Class Cabriolet προσφέροντας ανέσεις και πολυτέλεια σε τέσσερις αποκλειστικά επιβάτες. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η ανοιχτή έκδοση της Ε-Class διαθέτει ακαμψία αντίστοιχη με εκείνη της κλειστής εκδοχής του μοντέλου. Σε ότι αφορά στο βάρος, οι ιθύνοντες της εταιρείας αντικατέστησαν το παραδοσιακό εμπρός καπό, τα φτερά και το κάλυμμα του χώρου φόρτωσης με αλουμινένια.

Φυσικά, η οροφή του αυτοκινήτου είναι υφασμάτινη με τους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις της (καφέ, μπλε, κόκκινη και μαύρη). Όπως ανακοινώθηκε, η αναδίπλωσή της μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε μόλις 20 δλ. ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 50 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά στο χώρο φόρτωσης, η χωρητικότητά του κυμαίνεται είτε στα 310 είτε στα 385 λίτρα, ανάλογα φυσικά με τη θέση της τελευταίας. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπεύθυνη για την κατασκευή της είναι η αυστριακή εταιρεία Magna.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, η νέα E-Class Cabriolet προσφέρει τις ίδιες επιλογές με την Coupe. Πιο συγκεκριμένα, στη βάση συναντάμε έναν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 183 ίππων (Ε200), με την ίδιο κινητήρα να προσφέρεται και σε έκδοση με ισχύ 245 ίππων (Ε300). Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, η γερμανική εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης, με την E400 4Matic να διατίθεται με έναν 3λιτρο V6 κινητήρα που αποδίδει 333 ίππους. Η μοναδική έκδοση ντίζελ, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι η Ε220d, η οποία φιλοξενεί κάτω από το εμπρός καπό έναν 2λιτρο κινητήρα με απόδοση 194 ίππων. Αξίζει να προσθέσουμε πως όλες οι E-Class Cabriolet είναι διαθέσιμες με το γνωστό 9τάχυτο κιβώτιο της γερμανικής εταιρείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ