top icon
Επικαιρότητα

Ιδού το νέο λογότυπο της Stellantis

Οι FCA και Groupe PSA αποκάλυψαν σήμερα το λογότυπο της Stellantis – της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο ομίλων.

Ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση του νέου λογοτύπου της Stellantis, οι Fiat Chrysler Automobiles και Groupe PSA επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά σήμερα ότι η συγχώνευσή τους θα ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021.

Για όσους όχι και τόσο καλά… συντονισμένους με την ονομασία της νέας εταιρείας, θυμίζουμε ότι το όνομα Stellantis έχει τη ρίζα του στο λατινικό ρήμα «stello» που σημαίνει «να φωτίζει με αστέρια». Όπως έχουν αναφέρει στο παρελθόν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο όμιλοι, η ονομασία αυτή αντικατοπτρίζει «τη νέα και φιλόδοξη ένωση δύο επώνυμων εταιρειών με ισχυρή εταιρική κουλτούρα που σε συνδυασμό δημιουργούν έναν από τους νέους ηγέτες στην επόμενη εποχή της κινητικότητας διατηρώντας ταυτόχρονα τις αξίες των εταίρων.»

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει τόσο η FCA όσο και το Groupe PSA «οι λατινικές ρίζες του ονόματος αποτίουν φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία των εταιρειών, με την ονομασία Stellantis να εκφράζει το πνεύμα αισιοδοξίας, ενέργειας και ανανέωσης που αποτελεί τον οδηγό της συγχώνευσης.»

Η κοινή εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο ομίλων θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία. Προς ώρας, η τελευταία έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις σε ΗΠΑ. Κίνα, Ιαπωνία και Ρωσία. Εντούτοις, πριν λίγους μήνες οι αρμόδιες αρχές της ΕΕ διέταξαν τη διεξαγωγή μιας έρευνας διάρκειας τεσσάρων μηνών εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με το μονωπωλιακό καθεστώς που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση των FCA/Γροθπε PSA στην κατηγορία των επαγγελματικών αυτοκινήτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Stellantis θα απαρτίζεται από 11 μέλη, με την FCA και τον βασικό μέτοχό της, την Exor, να «συνεισφέρουν» με 5 μέλη και το Groupe PSA και τους κύριους μετόχους της, τα EPF/FFP και BPIfrance, να «χαρίζουν» ίδιο αριθμό μελών. Μέλος του ΔΣ της νέας εταιρείας θα είναι και ο CEO της, Carlos Tavares.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, Πρόεδρος της Stellantis θα είναι ο John Elkann από το «στρατόπεδο» της FCA, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο Robert Peugeot.

Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Stellantis είναι:

John Elkann (Chairman)
Robert Peugeot (Vice Chairman)
Henri de Castries (Senior Independent Director) 
Andrea Agnelli (Non-Executive Director)
Fiona Clare Cicconi (Non-Executive Director)
Nicolas Dufourcq, (Non-Executive Director)
Ann Frances Godbehere, (Non-Executive Director)
Wan Ling Martello (Non-Executive Director)
Jacques de Saint-Exupéry, (Non-Executive Director)
Kevin Scott (Non-Executive Director),
Carlos Tavares (Chief Executive Officer)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ