top icon
Επικαιρότητα

Ημερίδα για το Block Exemption

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στον πολυχώρο «Αθηναϊς», μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα, επιμελημένη από την «ΚΙΩΝ» Διαφημιστική: Θέμα της ήταν το καθεστώς που διαμορφώνεται στην ελληνική αγορά, με την εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου του νέου κανονισμού 1400/2002 για την εξαίρεση του κλάδου των αυτοκινήτων από τις γενικές διατάξεις του ανταγωνισμού (Block Exemption).

Η ημερίδα απευθύνθηκε σε όλους τους επιχειρηματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην διανομή και πώληση αυτοκινήτων & ανταλλακτικών, καθώς και την επισκευή αυτοκινήτων ως μέλη δικτύων διανομής & επισκευής ενός ή περισσότερων κατασκευαστών. Επίσης και σε όλους τους ανεξάρτητους επισκευαστές και στους εισαγωγείς ανταλλακτικών.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν οι κ.κ. Ευριπίδης Κορρές, Ανδρέας Παπαδάκης και Κώστας Παπαδάκης, εν ενεργεία δικηγόροι με εξιδίκευση και εμπειρία στα θέματα των συμβατικών σχέσεων στον τομέα του αυτοκινήτου και στην εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας έγινε μια σύντομη ανάλυση του νέου κανονισμού και των βασικών εννοιών του, καθώς και των καινοτομιών που εισάγει σε κάθε τομέα δραστηριότητος. Επίσης, έγινε αναφορά και στα δίκτυα αποκλειστικής & επιλεκτικής διανομής: Έννοια, σύγκριση, κριτήρια, δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιλάμβανε τις συμβάσεις: Σημαντικές ρήτρες που διέπουν την σύναψη, την λειτουργία και την διακοπή τους, υποχρεωτικές και ανεπίτρεπτες ρήτρες. Ακόμη, τις συνέπειες από την παράβαση των διατάξεων και τον συσχετισμό κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας. Σημαντικές ρήτρες για τις πωλήσεις αυτοκινήτων: Πώληση περισσότερων από μιας μάρκας (multi –brand clause), τόπος εγκατάστασης (location clause).

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές: Κριτήρια, τόπος εγκατάστασης, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια και τα όσα αφορούσαν στους μη εξουσιοδοτημένους επισκευαστές: Παροχή τεχνικών πληροφοριών και εκπαίδευση από τα εργοστάσια, προμήθεια γνήσιων ανταλλακτικών. Ανταλλακτικά: Γνήσια, ισότιμα με γνήσια, δικαιώματα και υποχρεώσεις, πώληση σε εξουσιοδοτημένους και μη εξουσιοδοτημένους επισκευαστές.

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις του κοινού προς τους εισηγητές και απαντήσεις από την πλευρά τους επί όλων των επίκαιρων θεμάτων που εξετάστηκαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ