top icon
Επικαιρότητα

Ioniq, η νέα ηλεκτρική μάρκα της Hyundai (+video)

Η Hyundai ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας μάρκας με την ονομασία Ioniq, η οποία θα παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα προσεχή τέσσερα χρόνια.

Η Hyundai ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα της νέας μάρκας με την ονομασία Ioniq, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Υπό τη σκέπη της εν λόγω ονομασίας, ο κορεάτικος όμιλος θα αξιοποιήσει την κατασκευαστική τεχνογνωσία της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με στόχο να παρουσιάσει τρία νέα EVs τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν ακόμα πιο καινοτόμα μοντέλα ανταποκρινόμενη με τον τρόπο αυτό στην ταχέως αναπτυσσόμενη ζήτηση της αγοράς στο συγκεκριμένο τομέα.

Η Hyundai εισήγαγε για πρώτη φορά την ονομασία Ioniq, ο οποίος προέρχεται από τις λέξεις «ion» και «unique», όταν ανακοίνωσε το Project Ioniq, ένα μακροπρόθεσμο project που επικεντρωνόταν στη φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα. Με βάση το εν λόγω εγχείρημα, η Hyundai παρουσίασε το 2016 ένα το ομώνυμο μοντέλο, το οποίο ήταν το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο που προσφέρονταν σε τρεις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις – υβριδική, plug-in υβριδική και ηλεκτρική.

Ioniq

Η γκάμα της νεοσυσταθείσας μάρκας θα απαρτίζεται αρχικά από τρία ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα διαφοροποιούνται σε επίπεδο ονομασίας χάρη στη χρήση διαφορετικών αριθμών. Όπως ανακοινώθηκε, οι ζυγοί αριθμοί θα χρησιμοποιούνται για τα sedan μοντέλα και οι μονοί για τα SUV.

Το πρώτο μοντέλο που θα κοσμείται με το εμπορικό σήμα Ioniq θα είναι ένα CUV μεσαίου μεγέθους, το οποίο θα φέρει την ονομασία Ioniq 5 και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους στις αρχές του 2021. Το Ioniq 5 βασίζεται στην πρωτότυπο ’45’, το οποίο παρουσίασε η Hyundai στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019. Το 2022, η Hyundai θα παρουσιάσει το Ioniq 6, ένα ηλεκτρικό sedan το οποίο θα βασίζεται στην Prophecy που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο. ενώ στις αρχές του 2024 θα ακολουθήσει το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV.

Τα μοντέλα της Ioniq θα βασίζονται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform, γνωστή και ως E-GMP, η οποία θα προσφέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης και επαρκή, όπως χαρακτηρίζεται, αυτονομία.

Το Hyundai Motor Group, με αφορμή τις παραπάνω ανακοινώσεις, επαναεπιβεβαίωσε την πρόθεσή του να διαθέσει έως το 2025 περισσότερα από 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποκτώντας μερίδιο στην κατηγορία των EV της τάξης του 10%.

Ioniq

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ