top icon
Επικαιρότητα

Ionity: Φόρτιση με €0,79/kWh για τους «ανεξάρτητους» πελάτες της

Η κοινοπραξία Ιonity αλλάζει την τιμολογιακή πολιτική της όσον αφορά το κόστος φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που δεν ανήκουν στο δίκτυο της.

Η Ionity είναι μία κοινοπραξία την οποία έχουν συστήσει εδώ και δύο χρόνια το BMW Group, η Daimler AG, το VW Group, με μέλη τις Porsche, VW και Audi, καθώς και η Ford Motor Company, παρέχοντας στους πελάτες τους, αλλά και σε συμβατά οχήματα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, υπηρεσίες ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα, η Ionity τιμολογούσε κάθε πελάτη που χρησιμοποιούσε τους φορτιστές της με το ποσό των €8 ανά φόρτιση, ανεξάρτητα από την «ποσότητα» της ηλεκτρικής ενέργειας που κατέληγε στον συσσωρευτή του αυτοκινήτου. Εντούτοις, από την 31η Ιανουαρίου και μετά, οι ιθύνοντες της κοινοπραξίας αποφάσισαν να μεταβάλλουν την τιμολογιακή πολιτική για όσους χρησιμοποιούν τους φορτιστές της και δεν διαθέτουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο που να κοσμείται με τα σήματα των Audi, VW, Porsche, Mercedes, BMW, και Ford, τιμολογώντας τους με €0,79 (με ΦΠΑ) ανά kWh.

Όπως ανακοινώθηκε, για τα μέλη των Audi e-tron Charging Service, Mercedes.Me.Charge, BMW ChargeNow, Porsche Charging Service και VW WeCharge, η χρέωση θα είναι διαφορετική – και φυσικά πιο χαμηλή, παρά το γεγονός ότι η Ionity δεν δίνει προς το παρόν περισσότερες ενδείξεις των τιμολογιακών της προθέσεων.

Ionity

Ωστόσο, η Daimler ήρθε να δώσει την απάντηση αναφέροντας σε σχετική ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπό της ότι η χρέωση για τα μέλη του Mercedes.Me.Charge διαμορφώνεται στους φοτιστές της Ionity στα €0,29 ανά kWh. Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή η Tesla χρεώνει τους πελάτες τους στους γνωστούς και ιδιόκτητους ταχυφορτιστές Supercharger με €0,24 ανά kWh.

Επί του παρόντος, η Ionity διαθέτει ενεργούς σε 20 χώρες πάνω από 200 σταθμούς με περισσότερα από 860 σημεία φόρτισης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στις ανακοινώσεις της, η κοινοπραξία προσφέρει στους πελάτες της σημαντικά πλεονεκτήματα, παρέχοντάς τους σταθμούς φόρτισης κατά μήκος των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων ικανούς να φορτίσουν ένα EV έως και 350kW.

Έως τα τέλη του 2020, η Ionity θα διαθέτει σταθμούς φόρτισης σε 24 χώρες, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες με ενέργεια προερχόμενη 100% από ανανεώσιμες πηγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ