top icon
Επικαιρότητα

Ιταλία: Μπόνους έως 3.500€ για την αγορά νέων αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 6

Η ιταλική κυβέρνηση πριμοδοτεί την αγορά καθαρών αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 6 με μπόνους έως και 3.500 ευρώ υπό την προϋπόθεση απόσυρσης οχημάτων με ηλικία 10 ετών και άνω.

Σε μία προφανή προσπάθεια να τονώσει την εγχώρια ζήτηση που επλήγη τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να πριμοδοτήσει την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που πληρούν την περιβαλλοντική νόρμα Euro 6. Όπως ανακοινώθηκε, κάθε αγοραστής θα μπορεί να επωφεληθεί από την εν λόγω απόφαση υπό την προϋπόθεση ότι θα αποσύρει ένα παλιό αυτοκίνητο με ηλικία 10 ετών και άνω.

Σε αντίθεση με το Βερολίνο και το Παρίσι, τα κίνητρα της Ρώμης για την τόνωση της αγοράς δεν εστιάζουν μόνο στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά και στα συμβατικά, με το επιχείρημα ότι τα πρώτα δεν τυγχάνουν ευρείας απήχησης από το κοινό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2019 το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επί του συνόλου των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων δεν ξεπέρασε το 0,56%, με εκείνη των υβριδικών να περιορίζεται στο 6,1%.

Επί της ουσίας, το νέο μέτρο προβλέπει για την αγορά κάθε νέου αυτοκινήτου τεχνολογίας Euro 6 με αξία έως 40.000 ευρώ έκπτωση επί της τιμής ύψους έως 3.500 ευρώ με παράλληλη απόσυρση ενός παλαιού οχήματος. Όπως ανακοινώθηκε, το κόστος του μέτρου, το οποίο θα ισχύσει από τον προσεχή Αύγουστο έως και το τέλος του τρέχοντος έτους, θα μοιραστούν η κυβέρνηση της χώρας αλλά και οι τοπικοί αντιπρόσωποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου 6μήνου του έτους η πτώση που κατέγραψε η ιταλική αγορά αυτοκινήτου άγγιξε το 46%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έγκυρων αναλυτών, σε σχέση με το 2019 στη γείτονα χώρα θα πουληθούν φέτος έως και 700.000 λιγότερα νέα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ