top icon
Επικαιρότητα

Jaguar Land Rover: Όλα ηλεκτρικά έως το 2030

Η Jaguar Land Rover προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις που στρέφουν την διάσημη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ολοταχώς στην πρίζα.

Σύμφωνα με το νέο στρατηγικό πλάνο Reimagine της Jaguar Land Rover, το οποίο εξειδίκευσε προ ολίγου ο CEO της εταιρείας Thierry Bollore, η ηλεκτροκίνηση μπαίνει στο επίκεντρο των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πλάνων της.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια η Land Rover θα παρουσιάσει 6 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με το πρώτο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του το 2024.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, ήτοι έως το 2025, η Jaguar θα έχει αναγεννηθεί ώστε να αναδειχθεί ως «μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα πολυτελείας» μέσα από ένα νέο χαρτοφυλάκιο μοντέλων. Όπως ανακοινώθηκε και παρά την διατήρηση της ονομασίας, η βρετανική εταιρεία δεν πρόκειται να προβεί στην αντικατάσταση της XJ.

Στις σχετικές της ανακοινώσεις, η JLR αναφέρει:

«Η Jaguar και η Land Rover θα προσφέρουν σε κάθε μοντέλο τους καθαρή ηλεκτρική ισχύ έως το 2030. Μέχρι στιγμής, εκτός από το 100% των πωλήσεων Jaguar, αναμένεται ότι περίπου το 60% των πωληθέντων Land Rover θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες μηδενικών εκπομπών».

Land Rover

Την ίδια στιγμή, στόχος της Jaguar Land Rover είναι η επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τα προϊόντα και τις δραστηριότητές της, έως το 2039. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, η οποία αποτελεί μέλος του Tata Group, προετοιμάζεται επίσης για την υιοθέτηση τεχνολογιών που σχετίζονται με τις κυψέλες καυσίμου και το υδρογόνο. Η εξέλιξη μάλιστα των εν λόγω μοντέλων έχει ξεκινήσει, όπως αναφέρει η εταιρεία, με τα πρωτότυπα που φέρουν τις ως άνω τεχνολογίες να ξεκινούν τις δοκιμές τους στους δρόμους του Ην. Βασιλείου τους επόμενους 12 μήνες.

Όπως κατέστη γνωστό, η Land Rover θα χρησιμοποιεί για τα επερχόμενα μοντέλα της την πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA), η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα κατασκευής εξηλεκτρισμένων και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, καθώς και την Electric Modular Architecture (EMA), η οποία υποστηρίζει με τη σειρά της μοντέλα με εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά.

Η Jaguar, από τη μεριά της, θα χρησιμοποιεί για τα μελλοντικά της μοντέλα μία νέα, μη κατονομαζόμενη ηλεκτρική πλατφόρμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ