top icon
Επικαιρότητα

Καθ’ οδόν η αγωνιστική έκδοση Cup της νέας Alpine A110

Οι Γάλλοι έχουν πάρει πολύ στα… σοβαρά το εγχείρημα ανασύστασης της γαλλικής φίρμας τιμώντας για την περίσταση με την επερχόμενη έκδοση Cup το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της μάρκας.

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία-σκίτσο της αγωνιστικής εκδοχής της νέας Alpine A110 που παρουσιάστηκε επισήμως στην «πολιτική» της μορφή τον περασμένο Μάρτιο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Σήμερα, όπως μας πληροφορούν οι συνάδελφοι από την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Autocar, οι Γάλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους για την παρουσίαση μιας καθαρόαιμης αγωνιστικής έκδοσης του νέου τους κουπέ, η οποία μάλιστα αναμένεται να «συστήσει» ένα πρωτάθλημα ταχύτητας ενιαίου τύπου που θα πραγματοποιείται από το 2018 και εξής σε γνωστά αυτοκινητοδρόμια της Ευρώπης –και όχι μόνο.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, οι Γάλλοι της Alpine ευελπιστούν πως ο εν λόγω θεσμός θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πάνω από 20 ιδιωτών ή μεγάλων αγωνιστικών ομάδων της γηραιάς ηπείρου.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν απτές πληροφορίες αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές του της νέας Alpine A110 Cup. Σίγουρο θεωρείται πάντως πως την κίνηση θα συνεχίζει να παρέχει μια αναβαθμισμένη σε απόδοση εκδοχή του νέου 1.800άρη τούρμπο κινητήρα της Renault Sport, ο οποίος αποδίδει στη νορμάλ εκδοχή του 252 ίππους.

Αξίζει να θυμίσουμε πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Alpine μετέχει με δικό της αυτοκίνητο σε αγώνες ενιαίου τύπου, καθώς από το 1985 έως και το 1988 οι Γάλλοι μετείχαν με την GTA V6 στο θεσμό GTA Europa Cup που «συνόδευε» τα ευρωπαϊκά GP του Π.Π. της F1._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ