top icon
Επικαιρότητα

Καθ’ οδόν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο από την Κίνα!

Δεν ξέρουμε αν η Tesla και ο Elon Musk πρέπει να ανησυχούν, το σίγουρο, πάντως, είναι πως η κινεζική Atieva είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της –ηλεκτρικό, παρακαλώ- αυτοκίνητο.

Η Atieva είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη στα αυτοκινητικά δρώμενα εταιρεία, η οποία, όπως πληροφορούμαστε, έχει την έδρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. «Πίσω» από αυτήν, όμως, βρίσκεται η κινέζικη εταιρεία κρατικών συμφερόντων, BAIC. Δηλαδή, η Beijing Automotive Industry Corporation, αλλά και η  θυγατρική της, Beijing Electric Vehicle Company. Και όχι μόνο, καθώς στο εν λόγω εγχείρημα, όπως έγινε γνωστό, συνεργάστηκαν για λογαριασμό της Atieva και του νέου ηλεκτρικού της οχήματος, καταξιωμένες στο χώρο φίρμες, όπως είναι η γερμανική Siemens, η κορεάτικη εταιρεία κατασκευής μπαταριών, SK Group, καθώς και η ιταλική CECOMP, η οποία ειδικεύεται στον βιομηχανικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar, η εταιρεία Atieva ιδρύθηκε το 2007 από τον πρώην αντιπρόεδρο της Tesla, Bernard Tse σε συνεργασία με τον ιδρυτή της Astoria Networks, Sam Weng. Μέχρι σήμερα, το τέκνο των δύο ανδρών, η Atieva, είχε επικεντρώσει τις δραστηριότητες της στην εξέλιξη συστημάτων software για μπαταρίες και ενεργειακές κυψέλες σε plug-in υβριδικές μονάδες κίνησης.

Σε ότι αφορά στο νέο EV της κινεζικής εταιρείας, πέραν της όχι και τόσο αποκαλυπτικής φωτογραφίας που δόθηκε τις περασμένες μέρες στη δημοσιότητα, δεν υπάρχουν σαφέστερες… ενδείξεις για το τεχνολογικό ποιόν του. Κατά πάσα πιθανότητα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Atieva θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτοτύπου στην Έκθεση του Πεκίνου του 2016 διαθέτοντας μια αυτονομία κίνησης που φημολογείται ότι θα υπερβαίνει τα 450 χλμ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ