top icon
Επικαιρότητα

Καθυστερήσεις στην παραγωγή του Tesla Model 3

Μόλις 220 αντίτυπα του πολλά υποσχόμενου Tesla Model 3 έχουν παραδοθεί σε ισάριθμους πελάτες της αμερικάνικης εταιρείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιθυνόντων της Tesla, οι σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της χρονιάς στις παραδόσεις του νέου Model 3 οφείλονται σε «συμφόρηση που στη γραμμή παραγωγής» του αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικά, με σχετική επιστολή της, η οποία απεστάλη στους μετόχους της μάρκας, η αμερικάνικη εταιρεία σημειώνει τα εξής:

«Δεν υπάρχουν θεμελιώδη προβλήματα με την αλυσίδα παραγωγής ή εφοδιασμού του Model 3. Γνωρίζουμε τι πρέπει να διορθωθεί και είμαστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε βραχυπρόθεσμα τα προβλήματα».

Με μόλις 220 αυτοκίνητα να έχουν παραδοθεί μέχρι και τα τέλη της περασμένης βδομάδας, ο δεδηλωμένος εδώ και μήνες στόχος των ανθρώπων της Tesla για κατασκευή 5.000 αυτοκινήτων έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς δε δείχνει να είναι και τόσο εφικτός.

Σε αντιδιαστολή, οι κατασκευαστικές επιδόσεις της μάρκας για το σύνολο των διαθέσιμων μοντέλων της (Model S, X και 3) φαίνεται να βρίσκονται στο σωστό δρόμο, με τις τελευταίες στο τρίτο τρίμηνο του έτους να έχουν αυξηθεί κατά 4,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Και συγκεκριμένα, στις 26.150 μονάδες. Σε σχέση δε με τις παραδόσεις που κατεγράφησαν στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, η αύξηση υπερβαίνει, έστω και οριακά, το 17%.

Το best-seller μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας στην εν λόγω περίοδο παραμένει το Model S (14.065) ακολουθούμενο φυσικά από το Model S (11.865)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ