top icon
Επικαιρότητα

Κιβώτιο 10 σχέσεων για το Ford Mustang

Το νέο 10τάχυτο κιβώτιο της Ford σύντομα θα «φορεθεί» και στο νέο της κουπέ.

Παρ’ ότι τίποτα μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν είναι επίσημο, βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως το νέο αυτόματο «10άρι» κιβώτιο της Ford θα αποτελέσει από τη νέα –κατά πάσα πιθανότητα- χρονιά στοιχείο του βασικού εξοπλισμού του Ford Mustang. Σύμφωνα με τις πρώτες «διαρροές» που τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το εν λόγω κιβώτιο, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία 10R80, διαθέτει έξι «κανονικές» σχέσεις μετάδοσης, μια σχέση με λόγο 1:1 και τρεις overdrive, με τις τελευταίες να στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης του κινητήρα με τον οποίο θα συνδυάζεται.

Σε ότι αφορά στις τεχνικές του περγαμηνές, οι πληροφορίες είναι εξίσου περιορισμένες. Οι πρώτες διαρροές, ωστόσο, κάνουν λόγο για χρήση μιας ηλεκτρικά ελεγχόμενη αντλίας, τεσσάρων πλανητικών γραναζιών, καθώς και ισάριθμων συμπλεκτών. Το κιβώτιο 10R80, το οποίο αρχικά θα φορεθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού από το F-150, θα κατασκευάζεται στο Livonia Transmission Plant στις ΗΠΑ, στο οποίο η Ford έχει επενδύσει από το 2014 μέχρι και σήμερα περί τα 1,4 δις δολάρια.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το νέο αυτόματο αυτό κιβώτιο θα «φορεθεί» και στις ευρωπαϊκές εκδοχές του Ford Mustang.

Θυμίζουμε πως κιβώτιο 10 σχέσεων εξελίσσει και η αμερικάνικη GM για… λογαριασμό της Camaro ZL1._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ