top icon
Επικαιρότητα

Κλεφτή ματιά στο νέο Renault Megane RS

Είναι η πρώτη φορά που το νέο γαλλικό χάτσμπακ αποθανατίζεται «γυμνό».

Η γαλλική έλυσε την Παρασκευή που μας πέρασε τη σιωπή της παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του νέου Renault Megane RS στο περιθώριο του GP του Μονακό. Σήμερα ήρθε η ώρα για μια ακόμα αποκάλυψη, ανεπίσημη μεν, αλλά σαφώς πιο αποκαλυπτική για τη μορφή των εξωτερικών επιφανειών του καυτού γαλλικού «χατς» που επισήμως θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Από τη μια και μόνη φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε χθες στο γαλλικό ηλεκτρονικό forum που έχει τίτλο cliors-conccept.com, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως το νέο Megane RS θα διατηρήσει ήπιους τόνους στον τομέα του ντιζάιν, με τις όποιες πινελιές να περιορίζονται στους αεραγωγούς των φρένων πίσω από τα εμπρός φτερά, στα  αντίστοιχα «ανοίγματα» στα άκρα του πίσω προφυλακτήρα, στη «λιτή» πίσω αεροτομή και φυσικά στους μεγάλους τροχούς που «κρύβουν» επιμελώς το αναβαθμισμένο, σε σχέση με τα απλά Megane, σύστημα πέδησης.

Από εκεί και πέρα, η σημαντικότερη είδηση στο νέο «όπλο» των Γάλλων της Renault Sport, η οποία όμως δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από επίσημα χείλη, αφορά στον 1.800άρη κινητήρα που θα φιλοξενείται κάτω από το εμπρός καπό του –ναι, ο ίδιος που κινεί και τη νέα Alpine A110!- πληροφορία που πρώτοι είχαμε μεταδώσει με παλαιότερη ανάρτηση μας στις 17 Μαρτίου (δείτε εδώ). Αποκαλύψεις δεν έχουν γίνει ούτε και για την ισχύ του, αν και βέβαιο θεωρείται πως η τελευταία θα ξεπερνά κατά πολύ τους 252 ίππους υπερβαίνοντας μάλιστα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, τους 300. Το νέο αυτό 4κύλινδρο γαλλικό διαμάντι θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή, για πρώτη φορά, με το «διπλόδισκο» κιβώτιο του Γάλλου κατασκευαστή μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Προς το παρόν, η Renault δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία κρατώντας καλά κρυμμένα τα υπόλοιπα μυστικά του νέου της μοντέλου Όπως ανακοινώθηκε, η εμπορική του διάθεση θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο 3μηνο της νέας χρονιάς._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ