Επικαιρότητα Κόσμος

1 εκατ. $ για καλό σκοπό από τη δημοπράτηση της τελευταίας Porsche 911 Speedster

Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή δημοπράτηση της τελευταίας Porsche 911 Speedster, με το ποσό ύψους 1 εκατ. δολαρίων το οποίο συγκεντρώθηκε να διατίθεται για καλό σκοπό, στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν δύο 24ωρα η διαδικτυακή δημοπράτηση του τελευταίου αντιτύπου της Porsche 911 (991) Speedster, η οποία, όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο Γερμανός κατασκευαστής, θα πραγματοποιούνταν για καλό σκοπό υπό τη σκέπη του γνωστού στο είδος οίκου RM Sotheby’s . Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ανήλθαν στο 1 εκατ. δολάρια, ποσό που θα διατεθεί άμεσα, χάρη στην πρωτοβουλία της Porsche Cars North America, στην United Way Worldwide προκειμένου να αντιμετωπιστούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού οι επιπτώσεις της διαβόητης επιδημίας.

Το ενδιαφέρον του κοινού για τη διαδικτυακή δημοπρασία - η οποία ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου - ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με περισσότερες από 48.000 μοναδικές σελιδοπροβολές να πραγματοποιούνται στο σχετικό ιστότοπο, αλλά και την κατάθεση 32 διαφορετικών προσφορών από τους ενδιαφερομένους.

Εκτός από την συλλεκτική 911 Speedster, η Porsche υποστηρίζει τη δημοπρασία με την παροχή ενός μοναδικού ρολογιού-χρονογράφου, του «911 Speedster Heritage Design», το οποίο κοσμείται από ένα δερμάτινο λουρί το οποίο είναι το ίδιο με εκείνο που συναντά κανείς στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι προσφέρει στον αγοραστή του αυτοκινήτου, καθώς και σε έναν ακόμα τυχερό της επιλογής του, μια δωρεάν ξενάγηση στη κέντρο έρευνας και δοκιμών της εταιρείας που βρίσκεται στο Weissach.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο αντίτυπο της 911 (991) Speedster παρήχθη στις γνώριμες εγκαταστάσεις της Porsche στο Zuffenhausen τον περασμένο Δεκέμβριο και φυσικά είναι το 1948ό που κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη «γέννηση» του πρώτου σπορ αυτοκινήτου της.

Η Porsche 911 Speedster, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Zuffenhausen στο χώρο του μουσείου της εταιρείας τον Ιούνιο του 2018, έχει εξελιχθεί από το Porsche Motorsport Centre χρησιμοποιώντας ως βάση μια «ταπεινή» 911 Carrera 4 Cabriolet σε ότι αφορά στα… φανερά της σημεία, και τη σύγχρονη 911 GT3, σε ότι έχει να κάνει με τα «απόκρυφά» της μέρη, ενώ πολλές πινελιές προήλθαν και από την 911 R του 2016. Την κίνηση, σύμφωνα με την Porsche, εξασφαλίζει ένας ατμοσφαιρικός flat-six κινητήρας με χωρητικότητα τα 4,0 λίτρα, απόδοση 510 ίππων στις 8.400 σ.α.λ. (σ.σ.: το όριο περιστροφής είναι οι 9.000 σ.α.λ.) και ροπή 470 Nm στις 6250 σ.α.λ., σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο με σύστημα auto-blip για συγχρονισμό των στροφών και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με ασύμμετρο, όπως χαρακτηρίζεται, βαθμό εμπλοκής.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου