top icon
Κόσμος

Παραγωγή 10.000.000 αυτοκινήτων για την Dacia

Ένα σημαντικό κατασκευαστικό ορόσημο για την Dacia που τώρα «μετρά» παραγωγή 10.000.000 αυτοκινήτων.

Η Dacia άρχισε να συναρμολογεί το πρώτο της αυτοκίνητο, το Dacia 1100, τον Αύγουστο του μακριού πλέον 1968. Το επόμενο κιόλας έτος, το Dacia 1300 αποτέλεσε την έμπνευση για μια ολόκληρη οικογένεια μοντέλων για τη ρουμανική εταιρεία – από εκδόσεις σεντάν και στέισον βάγκον, έως μια σπορ κουπέ και LCV παραλλαγή.

Το Dacia 1300 παρέμεινε στην παραγωγή για 35 χρόνια και σίγουρα άφησε το δικό του στίγμα του στο αυτοκινητιστικό γίγνεσθαι της Ρουμανίας – και όχι μόνο.

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Dacia άνοιξε μετά την εξαγορά της από το Groupe Renault, το 1999. Με την κυκλοφορία του Logan το 2004, η Dacia έγινε μία παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με τις πωλήσεις της ανά τον κόσμο να γνωρίζουν από το σημείο αυτό και μετά ραγδαία αύξηση. Το 2005, η Dacia εγκαινίασε για πρώτη φορά μια γραμμή παραγωγής εκτός Ρουμανίας, στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.

Η επέκταση της γκάμας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Sandero και Duster, αποτέλεσαν ένα ακόμα εφαλτήριο για περαιτέρω αύξηση της εμπορικής επιρροής της εταιρείας. Κατασκευαστικά, η Dacia πραγματοποίησε το επόμενό της βήμα το 2012, εγκαινιάζοντας στην Ταγγέρη, στο Μαρόκο, ένα νέο εργοστάσιο και εν συνεχεία, το 2016, μια νέα γραμμή παραγωγής στο Oran, αποκλειστικά για την αγορά της Αλγερίας.

Το 2020 η ρουμάνικη εταιρεία με τις γαλλικές επιρροές και «βάσεις» εγκαινίασε την παραγωγή του Spring στο εργοστάσιο Shyian στην Κίνα.

Αυτή τη στιγμή, τα οχήματα της Dacia πωλούνται σε 44 χώρες.

Dacia: Παραγωγή 10.000.000 αυτοκινήτων

Το επετειακό αυτοκίνητο της Dacia κατασκευάστηκε στις 20 Απριλίου στο εργοστάσιο Mioveni της Ρουμανίας. Για την περίσταση επρόκειτο για ένα γκρι Duster στην έκδοση Exreme SE.

Ανάμεσα στα 10.000.000 οχήματα που έχει κατασκευάσει η Dacia περιλαμβάνονται:

  • 2,6 εκατομμύρια Sandero και Sandero Stepway, το όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε ιδιώτες πελάτες στην Ευρώπη από το 2017
  • 2,1 εκατομμύρια Duster, το SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε ιδιώτες πελάτες στην Ευρώπη από το 2018
  • 1,95 εκατομμύρια Logan και Logan MCV
  • 2,3 εκατομμύρια Dacia 1300

«Είμαστε πολύ περήφανοι που περάσαμε το συμβολικό ορόσημο των 10 εκατομμυρίων οχημάτων. Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί ανταμοιβή του ρεαλιστικού οράματός μας στην αυτοκίνηση που είναι εστιασμένο σε ό,τι είναι απαραίτητο για τους πελάτες μας. Βασιζόμενη στην εμπειρία της, η Dacia θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει ελκυστικά οχήματα που είναι προσαρμοσμένα στον τρόπο ζωής των πελατών μας», δήλωσε ο CEO της Dacia, Denis Le Vot.

Dacia

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ