Η Ford ετοιμάζεται να λύσει και επίσημα τη σιωπή της παρουσιάζοντας σε μία εβδομάδα από σήμερα το νέο Focus.

Tο Focus είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς πυλώνες της Ford. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά πρωτίστως στην πάντοτε απαιτητική αγορά της Ευρώπης, έχοντας απέναντί του καταξιωμένα μοντέλα του είδους, όπως τα VW Golf, Opel Astra, Renault Megane και Peugeot 308. Ως εκ τούτου, το «πέρασμα» στη νέα γενιά (σ.σ.: την τέταρτη κατά σειρά) είναι μια διαδικασία με αρκετές προκλήσεις για τους ανθρώπους της Ford, οι οποίοι, παράλληλα με την εξέλιξη του μοντέλου, έχουν ξεκινήσει προ καιρού όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες τους σε παραγωγικό επίπεδο επενδύοντας για λόγους αναβάθμισης των τεχνικών υποδομών πάνω από 600 εκ. ευρώ στην κατασκευαστική μονάδα στο Saarlouis της Γερμανίας. Εκεί, δηλαδή, όπου το σημερινό Focus Mk3 θα παραδώσει από το 2018 και μετά τη σκυτάλη στο Focus Mk4.

Σήμερα, χάρη στη Ford Ρουμανίας και την επίσημη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορούμαστε μέσω ενός teaser βίντεο ότι η αποκάλυψη του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου. Από τη μεριά μας, αυτό που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας, έχοντας ήδη δει από κοντά τι ακριβώς μας επιφυλάσσουν οι άνθρωποι της Ford, είναι ότι πρόκειται για ένα C-hatch που θα στριμώξει αρκετά τον ανταγωνισμό του είδους. Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν._Χ.Α.

 

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά