top icon
Επικαιρότητα

1.000 επιπλέον σταθμοί φόρτισης στη Γερμανία

Σημαντικά βήματα σε επίπεδο υποδομών για ένα πιο «καθαρό» αυτοκινητικό μέλλον.

Με την ηλεκτροκίνηση να μην αποτελεί πλέον… όνειρο, αλλά μια πραγματικότητα που επιτακτικά χτυπά την πόρτα όλων, χώρες όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Ελβετία και η Γερμανία ενισχύουν τις υποδομές τους ώστε να είναι έτοιμες να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις «ηλεκτρικές ανάγκες μετακίνησης» που σε λιγότερο από μια δεκαετία από σήμερα θα αποτελούν την κυρίαρχη τάση στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό, ασφαλώς, αυτοκινητικό γίγνεσθαι.

Όπως ανακοινώθηκε, την προσεχή περίοδο  η εταιρεία EnBW θα εγκαταστήσει στις γερμανικές Autobahn 1.000 «σταθερούς» σταθμούς φόρτισης, αριθμός διπλάσιος των ήδη υπαρχόντων. Θυμίζουμε πως η χώρα προσδοκά έως το 2020 να κυκλοφορούν στους δρόμους της πάνω από 1 εκ. ηλεκτρικά μοντέλα. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν αρκετά φιλόδοξο στόχο με δεδομένο ότι σήμερα, μόλις τρία χρόνια πριν τη χαραυγή της νέας δεκαετίας, στη γεωγραφική επικράτεια της χώρας βρίσκονται ταξινομημένα όχι περισσότερα από 50.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτή τη στιγμή η γερμανική κυβέρνηση παρέχει σημαντικά οικονομικά κίνητρα για την απόκτηση «καθαρών» αυτοκινήτων και συγκεκριμένα έκπτωση 4.000 ευρώ για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος και 3.000 ευρώ για κάθε plug-in υβριδικό. Ωστόσο, με το εκπτωτικό αυτό πρόγραμμα να «τρέχει» για 6 ήδη μήνες, το ενδιαφέρον των καταναλωτών περιορίστηκε στις μόλις 10.000 «καθαρές» τετράτροχες μονάδες._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ