top icon
Επικαιρότητα

100.000 ντίζελ αυτοκίνητα της Opel βρέθηκαν με παράνομα λογισμικά

Ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα διατάξει την άμεση ανάκληση σχεδόν 100.000 αυτοκινήτων της Opel στα οποία εντοπίστηκαν πέντε στο σύνολο παράνομα λογισμικά που χειραγωγούσαν τις εκπομπές ρύπων.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν έφοδο νωρίς σήμερα το πρωί στα γραφεία της Opel στο Ruesselsheim και στο Kaiserslautern στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών τους γύρω από την υπόθεση χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων. Την είδηση της εφόδου επιβεβαίωσε και η ίδια η γερμανική εταιρεία, η οποία σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Η Opel επιβεβαιώνει ότι η εισαγγελία της Φρανκφούρτης διεξάγει έρευνες στα πλαίσια των προκαταρκτικών διαδικασιών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων στις εγκαταστάσεις του Ruesselsheim και του Kaiserslautern. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγόμενη έρευνα αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. Η Opel επιβεβαιώνει ότι τα οχήματά της συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς».

Λίγες ώρες μετά, όμως, ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας δήλωσε πως θα διατάξει την άμεση ανάκληση 100.000 πετρελαιοκίνητων μοντέλων της Opel. Σύμφωνα με την KBA, σε αυτά εντοπίστηκαν τέσσερα λογισμικά που θα μπορούσαν να παραποιήσουν τις εκπομπές ρύπων το 2015, καθώς και ένα ακόμα, στις αρχές του 2018.

«Μετά τον εντοπισμό ενός πέμπτου λογισμικού στις αρχές του 2018, το οποίο η KBA βρήκε παράνομο και ανέφερε στις αρχές ήδη από τον Απρίλιο, υπάρχει επί του παρόντος μία επίσημη ακρόαση με στόχο την επιβολή υποχρεωτικής ανάκλησης για τα μοντέλα Cascada, Insignia και Zafira», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας.

Θυμίζουμε ότι η Opel παραδέχθηκε το 2016 ότι το Zafira ήταν εξοπλισμένο με ένα λογισμικό το οποίο απενεργοποιούσε τα συστήματα επεξεργασίας των καυσαερίων υπό ορισμένες συνθήκες. Η Opel επέμενε τότε ότι χρησιμοποιούσε ένα λογισμικό που ήταν απολύτως νόμιμο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ