top icon
Επικαιρότητα

1.000.000 αντίτυπα για το Skoda Superb

Η Skoda «σπάει» ένα ακόμα κατασκευαστικό ρεκόρ.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Skoda Superb να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς πριν λίγες μόλις μέρες το 1.000.000ο αντίτυπο της οικογένειας του μοντέλου βγήκε από την «εγχώρια» γραμμή παραγωγής της μάρκας. Μπορεί το Superb να μην είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της γκάμας των Τσέχων –ο εν λόγω τίτλος δικαιωματικά θα λέγαμε απονέμεται στο μικρότερο Octavia, που ήδη απαριθμεί πάνω από 6 εκ. αντίτυπα- παρ’ όλα αυτά, όμως, αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό πυλώνα για τη Skoda στις κατά τόπου αγορές «παλεύοντας» σε μια σκληρή από πλευράς ανταγωνισμού κατηγορία έχοντας απέναντι του μοντέλα, όπως το Ford Mondeo, το νέο Insignia Grand Sport και φυσικά το ομόσταβλο VW Passat.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε πως το όνομα Superb έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του το μακρινό 1934 στο Skoda 640, το οποίο κινούνταν από έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, ο οποίος απέδιδε την ισχνή για τα σημερινά δεδομένα ισχύ των 55 ίππων. Παρά τον επαναστατικό για την εποχή χαρακτήρα του, το 640 Superb «αναπαρήχθη» σε μόλις 200 αντίτυπα.

Η επανεμφάνιση του ονόματος Superb έγινε αρκετές δεκαετίες μετά και συγκεκριμένα το 2001, με το μοντέλο της πρώτης γενιάς να κατασκευάζεται σε 136.100 μονάδες. Το Superb MkII (2008-2015) πολλαπλασίασε την παρουσία της μάρκας στην κατηγορία των μεσαίων-μεγάλων οικογενειακών κερδίζοντας την εμπιστοσύνη 618.500 αγοραστών. Ήδη το μοντέλο της τρίτης γενιάς απαριθμεί στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς 250.000 πωλήσεις… και συνεχίζει._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ