top icon
Επικαιρότητα

10.000.000 Toyota με σύστημα Smart Sense

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως 10.000.000 αυτοκίνητά της που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους δρόμους ανά τον κόσμο είναι εφοδιασμένα με το «πακέτο» ασφάλειας Toyota Safety Sense.

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των οχημάτων της τα οποία είναι εφοδιασμένα με το «πακέτο» ασφάλειας Toyota Safety Sense – ένα σύνολο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί για να προλαμβάνουν ή να μετριάζουν πιθανές συγκρούσεις σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων – έφτασε τις 10.000.000 μονάδες, μόλις τρεισήμισι χρόνια μετά την εισαγωγή τους στην αγορά το 2015.

Το Toyota Safety Sense εφοδιάζει επί του παρόντος περίπου το 90% των επιβατικών οχημάτων της εταιρείας στις αγορές της Ιαπωνίας, της Β. Αμερικής και της Ευρώπης. Προς το παρόν, έχει εισαχθεί σε συνολικά 68 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας αλλά και άλλων χωρών σε Ασία, Μ. Ανατολή και Αυστραλία.

Σύμφωνα με την Toyota, η παρουσία του Toyota Safety Sense είναι σε θέση να μειώσει τις οπίσθιες συγκρούσεις έως και 70%, και σε συνδυασμό με το σύστημα Intelligent Clearance Sonar, στο 90% .

Η δεύτερη γενιά του «πακέτου», η οποία παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στην τρέχουσα χρονιά, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής συστήματα ασφαλείας:

  • Pre-Collision System, που μετριάζει την πιθανότητα εμπρόσθιων συγκρούσεων με οχήματα, ποδηλάτες και πεζούς τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και τη νύχτα.
  • Adaptive Cruise Control, που βοηθά τους οδηγούς να διατηρήσουν μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
  • Lane Departure Alert, που προλαμβάνει ατυχήματα που προκαλούνται όταν ο οδηγός αλλάζει λωρίδα κίνησης.
  • Automatic High Beam, που εξασφαλίζει βελτιωμένη ορατότητα τη νύχτα.
  • Road Sign Assist, που υποστηρίζει τον οδηγό σε σχέση με τη σήμανση των δρόμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Toyota στοχεύει στην εισαγωγή του Toyota Safety Sense δεύτερης γενιάς σε περίπου 100 χώρες μέχρι το 2020._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ