Επικαιρότητα Κόσμος

15 εκατ. υβριδικά αυτοκίνητα από την Toyota

Από το 1997, όταν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Prius, μέχρι και στις αρχές του τρέχοντος έτους, πάνω από 15 εκατ. υβριδικά αυτοκίνητα με το σήμα της Toyota έχουν πατήσει τους τροχούς τους στην άσφαλτο στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς.

Η Toyota είναι αναμφίβολα η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα των υβριδικών αυτοκινήτων έχοντας ήδη από το 1997 «ανοίξει» το δρόμο με την παρουσίαση του Prius πρώτης γενιάς. Έκτοτε, πολύ νερό κύλισε στο υβριδικό… αυλάκι της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία γιόρτασε στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε την παραγωγή και διάθεση του 15.000.000ού υβριδικού της αυτοκινήτου.

Στην πάντοτε απαιτητική αγορά της Ευρώπης, η Toyota έχει ήδη ξεπεράσει το άτυπο φράγμα των 2,8 εκατ. υβριδικών αυτοκινήτων διαθέτοντας στη γκάμα της 19 διαφορετικά HEV, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της ομόσταβλης Lexus. Μάλιστα, το 2019 το ποσοστό που κατέλαβαν τα εν λόγω αυτοκίνητα στο σύνολο των ευρωπαϊκών πωλήσων της μάρκας ανήλθε στο 52%, ποσοστό που στη Δυτική Ευρώπη σκαρφαλώνει στο καθ’ όλα εντυπωσιακό 63%.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιαπωνικής εταιρείας, σε σχέση με αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα της που κινούνται με βενζίνη, η διάθεση των 15 εκατ. υβριδικών αυτοκινήτων έχει επιφέρει μία μείωση στις εκπομπές διοξείδου του άνθρακα που αγγίζει ανά την υφήλιο τους 120.000.000 τόνους.

Η ιαπωνική εταιρεία, η οποία παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στο δρόμο που χάραξε το Prius πρώτης γενιάς πριν δυόμιση σχεδόν δεκαετίες, σχεδιάζει να παρουσιάσει έως το 2025 περισσότερα από 40 νέα ή ανανεωμένα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνοντα τουλάχιστον 10 με μηδενικές εκπομπές ρύπων - δηλαδή με κυψέλες καυσίμου ή αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου