top icon
Επικαιρότητα

15 μοντέλα στο στόχαστρο του EuroNCAP

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP πραγματοποίησε 15 crash tests. Ποιο μοντέλο πήρε… μηδέν αστέρια και ποια κατάφεραν να αποσπάσουν την ανώτατη διάκριση;

Το «μπουκέτο» των μοντέλων που υπεβλήθησαν από τον οργανισμό EuroNCAP στις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης ήταν τα Alfa Romeo Giulietta, BMW 6 Series GT, Dacia Duster, DS3, Fiat Punto, Ford C-Max, Ford Grand C-Max, Hyundai Kona, Jaguar F-Pace, Kia Stinger, Kia Stonic, MG ZS, Opel Karl, Toyota Aygo και Toyota Yaris. Από τα μοντέλα αυτά, η πιο ακραία και σίγουρα απογοητευτική επίδοση ήταν εκείνη του γερασμένου Fiat Punto, τα οποίο αισίως κλείνει φέτος 12 χρόνια αδιάλλειπτης παρουσίας στην αγορά όντας μάλιστα ένα από τα πιο καλοπουλημένα αυτή τη στιγμή μοντέλα της ιταλικής αγοράς. Σε αντίθεση με τα «5στερα» BMW 6 Series, Jaguar E-Pace, Hyundai Kona και Kia Stinger, το Fiat Punto δεν πήρε κανένα αστέρι ως απόρροια της παντελούς έλλειψης των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Ας δούμε στη συνέχεια τις επιδόσεις ανά τομέα των 15 αυτών οχημάτων.

Alfa Romeo Giulietta

Το ιταλικό μοντέλο πήρε συνολική βαθμολογία 3 αστέρων. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών της, η Giulietta απέσπασε επίδοση 72%, στην προστασία των παιδιών 56%, των πεζών 59%, ενώ σε ότι αφορά στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, μόλις 25%.

BMW 6 Series GT

Το γερμανικό μοντέλο πήρε βαθμολογία 5 αστέρων. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών της, η 6 Series GT απέσπασε επίδοση 86%, στην προστασία των παιδιών 85%, των πεζών 81%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 59%.

Dacia Duster

Το ρουμάνικο SUV με τις γαλλικές επιρροές πήρε βαθμολογία 3 αστέρων. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το νέο Duster απέσπασε επίδοση 71%, στην προστασία των παιδιών 66%, των πεζών 56%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, μόλις 37%.

 DS3

Το γαλλικό μοντέλο πήρε επίσης βαθμολογία 3 αστέρων. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το DS3 απέσπασε επίδοση 69%, στην προστασία των παιδιών μόλις 37%, των πεζών 55%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 29%.

Fiat Punto

Το αειθαλές μοντέλο πήρε ο αστέρια. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το Punto απέσπασε επίδοση 51%, στην προστασία των παιδιών μόλις 43%, των πεζών 52%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 0%.

Ford C-Max & Grand C-Max

Το πολυμορφικό μοντέλο της Ford πήρε 3 αστέρια και στις δύο εκδόσεις του. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, τσ C-Max και Grand C-Max απέσπασαν επίδοση 76%, στην προστασία των παιδιών 60%, των πεζών 59%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 29%.

Hyundai Kona

Το νέο SUV μοντέλο της Hyundai πήρε 5 αστέρια. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το Kona απέσπασε επίδοση 87%, στην προστασία των παιδιών 85%, των πεζών 62%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 60%.

Jaguar F-Pace

Το πολυτελές SUV μοντέλο της Jaguar πήρε επίσης 5 αστέρια. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, η F-Pace απέσπασε επίδοση 93%, στην προστασία των παιδιών 85%, των πεζών 80%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 72%.

Kia Stinger

Το σεντάν της Kia πήρε και αυτό 5 αστέρια. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το Stinger απέσπασε επίδοση 93%, στην προστασία των παιδιών 81%, των πεζών 78%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 82%.

Kia Stonic

Το επίσης νέο SUV της Kia πήρε 3 αστέρια στη βασική του έκδοση και 5 στην πιο πλούσια με το Safety Pack. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το βασικό Stonic απέσπασε επίδοση 85% (93% με το Safety Pack), στην προστασία των παιδιών 84%, των πεζών 62% (71% με το Safety Pack), ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 25% (59% με το Safety Pack).

MG ZS

Το SUV της MG πήρε 3 αστέρια. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το ZS απέσπασε επίδοση 71%, στην προστασία των παιδιών 51%, των πεζών 59%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 29%.

Opel Karl

Το Opel Karl πήρε 3 αστέρια. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το Karl απέσπασε επίδοση 61%, στην προστασία των παιδιών 60%, των πεζών 58%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 25%.

Toyota Aygo

Το city car της Toyota πήρε 3 αστέρια στη βασική έκδοση και 5 στην πιο πλούσια. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το Aygo απέσπασε επίδοση 74% (82%), στην προστασία των παιδιών από 63%, των πεζών από 64%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 25% (57%).

Toyota Yaris

Το σούπερ μίνι μοντέλο της Toyota πήρε 5 αστέρια. Στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών του, το Yaris απέσπασε επίδοση 83%, στην προστασία των παιδιών από 80%, των πεζών από 63%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας, 57%._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ