top icon
Κόσμος

15 νέα μοντέλα στο μικροσκόπιο του Euro NCAP (videos)

Ο τελευταίος κύκλος δοκίμων του Euro NCAP για το 2022 περιλαμβάνει την αξιολόγηση 15 νέων μοντέλων, εκ των οποίων τα 4 δεν βαθμολογήθηκαν με την ανώτερη διάκριση.

Αντικατοπτρίζοντας την ποικιλομορφία των οχημάτων που δοκιμάστηκαν από τον Euro NCAP το 2022, το τελευταίο για την τρέουσα χρονιά… μπουκέτο οχημάτων (14 στο σύνολο) περιλαμβάνει τρία κινέζικα αυτοκίνητα, σουπερμίνι μοντέλα, οικογενειακά αυτοκίνητα, off-road προτάσεις, MPV, pick-up, καθώς τέσσερα premium τετράτροχα, συμπεριλαμβανομένου του πολυτελούς Lucid Air, το οποίο απέσπασε 5 αστέρια.

Την ίδια διάκριση πήραν επίσης τα Lexus RX και το Land Rover Discovery Sport, καθώς και η Mercedes GLC.

Μεταβαίνοντας στο επίσης 5στερο «στρατόπεδο» των Κινέζων, ο Euro NCAP αξιολόγησε με κορυφαία βαθμολογία το OMODA5 της Chery (ένα μικρό off-road μοντέλο), το MIFA 9 της Maxus που ανήκει στην SAIC (ένα μεγάλο MPV) και το MG 4 της MG, μιας ακόμα μάρκας της SAIC (ένα μικρό, ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο).

Euro NCAP

Με πέντε αστέρια βαθμολογήθηκε το Skoda Octavia και το αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.Buzz, καθώς και τα «ομογάλακτα» pck-up μοντέλα, Ford Ranger και VW Amarok.

Το Ford Puma και VW Touran, όντας «ενημερωμένα» σε συστήματα ασφαλείας, επαναξιολογήθηκαν, χάνοντας ωστόσο τα πέντε αστέρια εξαιτίας των επιδόσεών τους στην προστασία των ενηλίκων επιβατών. Το νέο Peugeot 408 απέσπασε επίσης βαθμολογία 4 αστέρων, όπως και το Citroen C4 X.

Δείτε στη συνέχεια τα βίντεο από τις δοκιμές του Euro NCAP:

Lucid Air

Lexus RX

Mercedes GLC

Land Rover Discovery Sport

Chery OMODA5

Maxus MIFA 9

MG

Skoda Octavia

VW ID.Buzz

Ford Ranger

VW Amarok

Ford Puma

VW Touran

Peugeot 408

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ