top icon
Κόσμος

16 νέα μοντέλα στο στόχαστρο του Euro NCAP

Με φόντο τις αυστηρότερες προδιαγραφές που θα τεθούν σε ισχύ από τον Euro NCAP το 2023, οι κατασκευαστές σπεύδουν να προλάβουν…

Με τη χρονιά να ολοκληρώνεται, ο Euro NCAP ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποίησε σε 16 νέα μοντέλα της αγοράς.

Από τα μοντέλα αυτά, τα 15 κατάφεραν να αποσπάσουν την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων, με μόλις ένα περιορίζεται στα 4 αστέρια.

«Οι κατασκευαστές επιθυμούν να επιτύχουν καλές βαθμολογίες στις φετινές δοκιμές, καθώς τα πρωτόκολλα του επόμενου έτους γίνονται πιο αυστηρά αποτελώντας μια πρόκληση στην εξέλιξη των νέων οχημάτων. Το 2023, σύμφωνα με το Vision 2030, o Euro NCAP θα επικεντρωθεί σε μια σειρά από νέες παραμέντρους. Για παράδειγμα, θέτουμε σε εφαρμογή πρωτόκολλα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) για μοτοσυκλέτες καθώς και νέα σενάρια παθητικής ασφάλειας για πεζούς και ποδηλάτες, επεκτείνοντας την περιοχή όπου αυτοί οι δύο ευάλωτοι χρήστες ενδέχεται να αλληλεπιδράσουν με ένα όχημα» δηλώνει ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP.

Τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν τον Νοέμβριο από τον Euro NCAP περιλαμβάνουν τα αμιγώς Tesla Model S και το νέο στην αγορά Nio ET7, που απέσπασαν την κορυφαία βαθμολογία στην αξιολόγηση Green NCAP την περασμένη εβδομάδα. Οι κορυφαίες βαθμολογίες που επιτεύχθηκαν στις δοκιμές του Euro NCAP, με τις αξιοσημείωτες μέγιστες βαθμολογίες στο Safety Assist βελτιώσουν το προφίλ και τη φήμη και των δύο αυτών αυτοκινήτων.

Επίσης, ο Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα για τα επίσης 5στερα και ηλεκτρικά Toyota bZ4X και το αδελφό Subaru Solterra. Το DS 9 βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια, εν μέρει λόγω της «ποινής» στη δοκιμή frontal offset.

Άλλα αυτοκίνητα που απέσπασαν 5 αστέρια ήταν το Hyundai Ioniq 6, που σημείωσε βαθμολογία 97% στην Προστασία Ενηλίκων, το Honda Civic, το Toyota Corolla Cross, το ηλεκτρικό Nissan Ariya και το νέο NissanX-Trail (η βαθμολογία προήλθε με βάση την αξιολόγηση του Qashqai).

Τα Renault Austral, το Range Rover και το Range Rover Sport, σημείωσαν επίσης βαθμολογίες 5 αστέρων. Εκτός από το Nio ET7, δύο ακόμη αυτοκίνητα πέτυχαν μέγιστες βαθμολογίες στις δοκιμές του Euro NCAP αυτό τον μήνα – το νέο smart #1 και το κινεζικής κατασκευής και προέλευσης WEY Coffee 02.

Δείτε στη συνέχεια τα βίντεο από τις δοκιμές:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ